beef teriyaki-keukenliefde
Food

Beef teriyaki met noedels

Weer eens iets anders dan een standaard biefstukje? Probeer dan eens deze beef teriyaki met noodles. Binnen 20 minuten is dit heerlijke wereldgerecht klaar.

Met ouders die een boerderijwinkel hebben en vlees verkopen heb ik het geluk dat ik vaak een biefstukje kan meenemen. Ik ben inmiddels in de luxe positie gekomen dat ik een standaard biefstukje met zout en peper niet zo bijzonder meer vind en hierdoor ben ik gaan experimenteren met verschillende smaken. Beef teriyaki is mijn favoriet. Door de biefstuk te marineren in sojasaus krijgt het een rijke smaak. Combineer dit met noedels met gewokte groenten en je hebt binnen no time een voedzame maaltijd op tafel.

beef teriyaki-keukenliefde

Je hebt nodig voor 2 personen:

Beef teriyaki:

  • 2 biefstukken
  • 2 el sojasaus
  • peper

Noodles:

  • 150 g spitskool
  • 150 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 150 rijst noedels
  • Zonnebloemolie
  • Plakjes komkommer

Dressing:

  • 0,5 el sojasaus
  • 1,5 el ketjapsaus
  • 1 cm gember
  • 2 cm rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje 

beef teriyaki-keukenliefde

Zo maak je het:

Begin bij het marineren van de biefstuk. Marineer de biefstukken in de sojasaus en laat het intrekken. Snijd vervolgens de paprika in dunne reepjes. Doe een scheutje zonnebloemolie in de wokpan en wok de sperziebonen en paprikareepjes hierin. 

Ondertussen maak je de dressing. Snijdt de rode peper, gember en knoflook in dunne stukjes en snipper het sjalotje fijn. Voeg de sojasaus en ketjapsaus erbij en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens de spitskool en dressing bij de groenten en wok het geheel kort op hoog vuur. Hierna zet je de wokpan op laag vuur. 

Doe een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en zodra deze heet genoeg is kun je de biefstukken 2 minuten op elke kant bakken. Hierna wikkel je de biefstukken in zilverfolie en laat je deze even rusten. Ondertussen maak je de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking. Voeg hierna de noedels toe aan de gewokte groenten en roer het nog even goed door. Snijdt hierna de biefstuk in reepjes en leg deze op de noedels. Serveer het gerecht met plakjes komkommer. Eet smakelijk!

beef teriyaki-keukenliefde

Ook zo dol op de Japanse keuken? Laat het me vooral weten als je deze beef teriyaki met noedels hebt gemaakt. Je kunt het delen op Instagram of een reactie plaatsen, dat zou ik erg waarderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *