courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Food

Courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Heb je zin in een lichte maaltijd? Dan is een recept met courgetti wel wat voor je. Courgetti is spaghetti gemaakt van courgette en is daardoor niet alleen lekker maar ook nog eens voedzaam. Het kan lastig zijn om aan je dagelijkse groenteportie te komen, maar dit recept maakt het een stuk makkelijker. Het recept voor courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus is makkelijk te maken en zit vol met vezels, groenten en eiwitten. Kortom: dit wil je proberen.

courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus

courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Je hebt nodig:

(Voor 3 personen)

Gehaktballetjes:

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 fijn gesnipperde rode ui
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
  • Paneermeel

Spaghetti:

  • Tomaten in blik
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 1 courgette
  • 150 g volkoren spaghetti
  • Glas rode wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • Verse peterselie, zout en peper naar smaak
  • Scheutje zonnebloemolie

Materialen:

  • Spiraalsnijder (Je kunt ook kant-en-klare courgetti kopen, dan heb je geen spiraalsnijder nodig)

courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Zo maak je het:

Begin bij het maken van de gehaktballetjes. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes behalve de paneermeel in een kom en kneed het goed door elkaar. Voeg vervolgens de paneermeel toe zodat het mengsel niet meer enorm nat aanvoelt. Draai het mengsel tot gehaktballetjes van ongeveer 5 centimeter en leg ze op een groot bord dat je vervolgens bedekt met plasticfolie. De gehaktballetjes laat je rusten in de koelkast, hierdoor zullen de balletjes steviger blijven en minder snel uit elkaar vallen.

Terwijl de gehaktballetjes in de koelkast rusten kun je beginnen met het snijwerk. Snipper de rode ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes. Haal de courgette door de spiraalsnijder zodat je sliertjes courgette krijgt.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Als de pan heet genoeg is kun je de gehaktballetjes erbij doen. Braad de gehaktballetjes voorzichtig rondom aan en zodra ze aan elke kant mooi bruin kleuren zet je het vuur zachter. De ui en knoflook kan bij de gehaktballetjes in de pan. Blus het geheel af met een glaasje rode wijn en wacht tot de rode wijn is ingekookt. Zodra de rode wijn is ingekookt kun je de tomaten in blik toevoegen. Roer het geheel goed door en voeg kruiden, zout en peper toe naar smaak. Zet het vuur zachter.

Maak ondertussen de volkoren spaghetti klaar zoals wordt vermeld op de verpakking. Wanneer de spaghetti klaar is kun je dit samen met de courgetti vermengen met de gehaktballetjes in tomatensaus. De courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus is klaar. Eet smakelijk!

courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Ga jij binnenkort dit recept maken? Laat het me vooral weten, dat vind ik namelijk super leuk! Je kunt een reactie plaatsen of je kunt het delen op Instagram onder de hashtag #hilicious.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *