granolakoeken-ontbijt
Food

Healthy granolakoeken met bosbessen

Op zoek naar een ontbijtje die je zo to go mee kan nemen? Deze granolakoeken perfect voor de gehaaste ochtenden. Ze zijn voedzaam en vooral erg lekker.

Die ochtenden dat je nog even vijf minuten in bed wilt blijven liggen maar drie kwartier later wakker schrikt of van die ochtenden dat je niet al te fris en fruitig wakker wordt na een avond borrelen. Deze ochtenden kennen we allemaal wel en waar ik dan in ieder geval geen zin in heb is om lang in de keuken te staan voor een ontbijt. Een voedzame en vooral heerlijke granolakoek is dan de uitkomst. Deze koeken zijn trouwens ook perfect voor een gezond tussendoortje.

Aan de granolakoeken is geen suiker en olie toegevoegd omdat ze alleen maar gemaakt zijn van voedzame producten. Zo zijn de koeken gezoet met fruit en voor de nodige vezels en energie zit er havermout en lijnzaad in. Om de gezonde vetten binnen te krijgen en voldoende eiwitten binnen te krijgen zitten er noten en zaden in. Daar komt ook nog bij dat de koeken erg makkelijk te maken zijn. Je kunt het beslag namelijk in één kom maken. Ik heb zonnebloempitten en pompoenzaden gebruikt maar als jij andere noten en zaden in huis hebt kun je die prima gebruiken.

granolakoeken-ontbijt

Je hebt nodig:

  • 1 banaan
  • 2 el (100%) pindakaas
  • 2 el ongezoete appelmoes
  • 1 tl vanillearoma
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tot 3 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 135 g havermout
  • 2 el pompoenzaden
  • 50 g (bevroren) bosbessen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan hierna fijn in een kom. Vervolgens voeg je de pindakaas, appelmoes en vanillearoma toe en roer je het tot een glad geheel. Zodra het een glad geheel is kun je de overige ingrediënten toevoegen behalve de bosbessen. Wanneer het beslag goed vermengd is kun je de bosbessen er voorzichtig door roeren. Maak uit het beslag ongeveer 10 tot 12 gelijke koeken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de granolakoeken voor 15 minuten in de oven. Laat de koeken hierna nog even afkoelen. Eet smakelijk!

Vers zijn de granolakoeken het lekkerst om binnen drie dagen op te eten maar deze koeken zijn ook geschikt om in te vriezen.

granolakoeken-ontbijt

Wie kun jij blij maken met deze granolakoeken? Deel het vooral met diegene. Als je nog geen genoeg krijgt van bakken kun je deze gezonde kwarktaart ook eens proberen.

B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *