bruschetta-vis
Recepten,  Snacks

2x bruschetta met vis – gezond snacken

Borrel op z’n Italiaans met deze bruschetta met vis! Gezond snacken is nog nooit zo lekker geweest. Een variant met ansjovis en een met makreel. Dit wil je.

Ik houd van Italië en ik word extra blij van de Italiaanse eetcultuur! Met een paar basisproducten van goede kwaliteit weten ze de meest smaakvolle gerechten te maken. Een verse pasta smaakt beter in Italië en dat komt misschien wel omdat het geheime ingrediënt liefde en toewijding is. Sowieso vind ik uit eten gaan in het buitenland een feestje. Waar we in Nederland stipt om half zes aan tafel zitten, kun je op je gemak half acht aankomen in een restaurant en tot de late uurtjes genieten van goede wijn en fantastisch eten.

Mijn ultieme snack in Italië is bruschetta! Niks lekkerder dan een getoast broodje met verse tomaten en knoflook. Speciaal voor jou heb ik een geweldige variant bruschetta met vis. Een variant is met ansjovis. Dit is een zout visje, waardoor het een extra dimensie geeft aan het broodje. De andere is met gerookte makreel, tomaat en basilicum. Toen ik het uitserveerde besefte ik me dat het net de Italiaanse vlag is. Extra leuk voor de borrel dus. Wat ook mooi meegenomen is dat deze bruschetta met vis een gezonde snack is. Hoe lekker is dat?

Op zoek naar meer borrel inspiratie? Dan vind je deze burrata salade sowieso heerlijk. Kijk ook eens bij deze variaties van bruschetta’s.

bruschetta-vis

Je hebt nodig:

Voor bruschetta met ansjovis (Ong. 8 tot 12 sneetjes)

  • 300 g tomaten, cherry tomaten kan ook
  • 2 flinke teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Blikje ansjovisfilet
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 (volkoren) stokbrood

Voor bruschetta met makreel (Ong. 8 tot 12 sneetjes)

  • 300 g tomaten
  • handje verse basilicum
  • 1 makreel filet
  • 1 (volkoren) stokbrood

Zo maak je het:

Bruschetta met ansjovis

Snijd de tomaten in blokjes en doe de tomaten in een kom samen met 2 uitgeperste teentjes knoflook en extra vierge olijfolie. Breng het extra op smaak met zout en peper, maar wees voorzichtig met het zout. De ansjovis is namelijk al lekker zout.

Toast vervolgens de sneetjes stokbrood. Dit kan in de grillpan, oven of zelfs de airfryer. In de pan bak je de sneetjes totdat ze goudbruin zijn aan elke kant. In de oven of airfryer bak je ze op 200 graden zo’n 7 tot 10 minuten. Houd de sneetjes goed in de gaten, want elke oven is anders.

Verdeel vervolgens het tomatenmengsel over de sneetjes stokbrood. Maak de bruschetta af met 1 ansjovisfilet. Eet smakelijk!

Bruschetta met makreel

Snijd de tomaten in plakjes. Toast vervolgens de sneetjes stokbrood. Dit kan in de grillpan, oven of zelfs de airfryer. In de pan bak je de sneetjes totdat ze goudbruin zijn aan elke kant. In de oven of airfryer bak je ze op 200 graden zo’n 7 tot 10 minuten. Houd de sneetjes goed in de gaten, want elke oven is anders.

Leg hierna een plakje tomaat, een beetje gerookte makreel en een blaadje basilicum op het sneetje stokbrood. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Eet smakelijk!

Welke bruschetta met vis is jouw favoriet? Deel het vooral met iemand die hier net zo blij van wordt! Op Instagram deel ik meer tips en recepten, dus volg mij daar om op de hoogte te blijven.