gezond-borrelen
Recepten,  Snacks

3x gezond borrelen – makkelijke recepten

Tonijnhapjes die je aan sushi doen denken, bruschetta’s geïnspireerd op Italië en een Mediterrane borrelplank. Gezond borrelen is zo een feestje!

Wat mis ik borrelen in het café tot je de tijd bent vergeten, nieuwe gerechten ontdekken en dansen met je vrienden in de kroeg. Ik vind het jammer voor mezelf, maar voor de horeca is het een ramp. Zeker nu dit voor de tweede keer de situatie is. Ik wil graag de horeca supporten en jou inspireren om hetzelfde te doen. Dus heb jij of ken jij een leuk eettentje uit het Noorden dat wel wat support kan gebruiken? Deel het vooral!

Voor nu maak ik er thuis een feestje van, alsof ik in het café zit. Met deze borrelplanken en hapjes zet je echt een feestje op tafel. Super makkelijk om te maken en vooral heel erg lekker én gezond borrelen. Je hebt niet eens door dat het eigenlijk gezond is. Wat dacht je van tonijnhapjes die je aan sushi doen denken? Of bruschetta’s die je terugbrengen naar je vakantie in Italië? And last but not least de Mediterrane borrelplank.

Gezond borrelen met bruschetta’s

bruschetta-gezond

De klassieke met tomaat en basilicum, een variatie met gerookte zalm of met gegrilde courgette. Je kunt er alle kanten mee op. Hier vind je de recepten.

Mediterrane borrelplank

mediterrane-borrelplank

Alleen van dit plaatje ga je toch al watertanden? Zo zie je maar dat je met slechts een paar ingrediënten al een goed gevulde borrelplank kunt maken. Zo is het thuis een feestje! Je vindt hier het recept. 

Tonijnhapjes

gezond-borrelen

Je hebt nodig:

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1,5 el mayonaise of kwark
  • 0,5 el sojasaus
  • 0,5 el sriracha saus
  • Halve komkommer
  • Sesamzaadjes en lente-uitje (optioneel als garnering)

Zo maak je het:

Lek als eerste de tonijn goed uit. Meng hierna de tonijn, mayonaise of kwark, sojasaus en sriracha saus door elkaar. Snijd vervolgens de komkommer in dikke plakken. Snijd een lente-uitje fijn. Verdeel vervolgens het tonijnmengsel over de plakjes komkommer. Garneer de hapjes als laatste met sezamzaadjes en een fijngesneden lente-uitje. Eet smakelijk!

hilicious

Wat is jouw favoriete borrelhapje? Deel ook vooral een leuk eettentje uit het Noorden die wel wat support kan gebruiken. Dat kun je doen door mij een berichtje te sturen op Instagram.