hotspots-leeuwarden
hotspots,  Leefstijl,  Leeuwarden

3x Leuke food hotspots in Leeuwarden

Breng jij binnenkort een bezoekje aan Leeuwarden? Dan wil je deze drie toffe hotspots in Leeuwarden niet missen. Van een healthy lunch tot sappige burgers.

Het is inmiddels al veel te lang geleden dat ik hotspots heb opgezocht in Leeuwarden. De laatste keer dat ik leuke plekjes in Leeuwarden met jullie deelde, werd dit erg goed ontvangen. Dit gaf mij een reden om weer eens op ontdekkingstocht te gaan. Deze ontdekkingstocht was niet bepaald vervelend. Zo ontdekte ik waar je de lekkerste burgers van Leeuwarden kunt eten, healthy kunt lunchen én waar je gezonde, maar heerlijke afhaalmaaltijden kunt halen.

Broodje Bewust

Broodje-bewust-leeuwarden

De naam zegt het eigenlijk al. Broodje Bewust heeft alles in huis voor de bewuste hap. Bij deze biologische lunchroom worden de ingrediënten uit de streek gehaald en zijn veel producten lactose-, gluten- en (geraffineerde)suikervrij. Op de uitgebreide kaart staat voor elk wat wils. Zo kun je er rijkbelegde broodjes tot salades halen. Je kunt zowel uit vlees als vegan gerechten kiezen. De vegan tonijnsalade is bijvoorbeeld een aanrader! Houd je meer van vlees? Dan zou ik zeker het broodje met turfgerookte rundercarpaccio bestellen.

Broodje Bewust, Groentemarkt 1, 8911 JB Leeuwarden

Double B

double-b-leeuwarden

Zin in een sappige burger? Dan ben je bij Double B aan het juiste adres. Je kunt hier je eigen burger samenstellen en het zo gek maken als je zelf wilt. Zo kun je een grote Angus burger bestellen, maar ook een vegan burger. Daarbij kun je extra toppings en sauzen toevoegen.  Kun je net als ik niet kiezen? Bestel dan de wekelijkse special. De zoete aardappelfrietjes als side maken je gerecht af.

Double B, Weerd 18, 8911 HM Leeuwarden

The Foodspot

foodspot-leeuwarden

foodspot-leeuwarden

Geen zin om te koken maar wel lekkere trek? Bestel dan bij The Foodspot. Hier maken ze healthy fastfood dat je zonder schuldgevoel kunt opeten. Het is dat ik koken erg leuk vindt, anders had ik elke dag wel kunnen bestellen bij The Foodspot. Een van mijn favoriete gerechten is de healthy vegan kebab bowl. Ben je een dag in Leeuwarden? Haal het eten dan af bij deze tent en eet het vervolgens op in de Prinsentuin. Hier kun je heerlijk zitten met uitzicht op bootjes.

The Foodspot, Kelders 27, 8911 JD Leeuwarden

Weet jij een toffe plek in Leeuwarden die nog ontbreekt op dit lijstje? Laat het me dan vooral weten. Zo kan ik mijn lijstje uitbreiden.