poke-bowl-haring
Diner,  Recepten

3x Poké bowl – makkelijk en gezond recept

Als ik ergens geen genoeg van krijg, dan is dat van poké bowls. Daarom deel ik 3x mijn favoriete poké bowl recepten! Makkelijk én gezond.

Een poké bowl is perfect voor als je snel wilt genieten van een voedzame maaltijd. Binnen een kwartier staat het gerecht op tafel en het is enorm lekker! Er staan niets voor niets meerdere poké bowl recepten op mijn blog. Laatst zag ik bij Tip van Jet een poké bowl met haring en dat moest ik proberen. Ik houd van haring en poké bowls, dus dat moest wel lekker zijn… En dat was het ook! Ik heb een eigen draai aan het recept gegeven en deel het graag met je.

Poké bowl met haring

poke-bowl-haring

Je hebt nodig:

Voor 1 persoon

  • 75 g (zilvervlies) rijst
  • 1 haring
  • Handje radijsjes
  • 1/4 komkommer
  • 100 g wortel (of meer)
  • Halve avocado
  • Sap van 1/2 limoen
  • Zout
  • Soja saus

Zo maak je het:

Kook als eerste de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de radijsjes, komkommer en wortel in kleine blokjes of sliertjes. Snijd de haring in blokjes en snijd de avocado in plakjes.

Wanneer de rijst klaar is, giet je het af en pers je het sap van een halve limoen erover. Breng de rijst verder op smaak met een beetje zout.

Nu kan het decoreren beginnen! Doe de rijst in een kom en doe de groente en haring erbij. Eet smakelijk!

Poké bowl met tempeh

poké-bowl-tempeh

Liever een vega(n) poké bowl? Probeer dan eens dit recept!

Poké bowl met garnalen

poké-bowl-met-garnalen

Een poké bowl met garnalen gemarineerd in ketjap. Do I need to say more? Het gerecht is ontzettend lekker! Het frisse van de mango gaat perfect samen met de garnalen en knapperige groente.

hilicious

Welke ga jij maken? Deel deze 3x poké bowl recepten vooral met iemand die hier ook gek op is! Je kunt me altijd een foto of berichtje sturen van het eindresultaat op Instagram. Dat vind ik namelijk altijd superleuk om te zien!