vegan hotspots groningen
Groningen,  hotspots,  Leefstijl

3x vegan hotspots in Groningen

De zoektocht naar vegan hotspots

Het was een zonnige dag en ik wou met mijn vriendinnen het terras op om te borrelen. Een vriendin van mij deed op dat moment een maand lang mee met de VeganChallenge, wat dus inhoudt dat ze een maand lang geen dierlijke producten mocht consumeren. De meeste restaurants houden wel rekening met vegetariërs maar niet met veganisten. Zo vallen de bitterballen, blokjes kaas en eierballen af, waardoor onze keuze iets werd ingeperkt. Dit zette me aan het denken. Waar zijn alle leuke vegan tentjes? Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar de leukste en lekkerste vegan hotspots van Groningen.

Anat

anat groningen vegan

anat groningen vegan

anat groningen vegan

anat groningen vegan

Anat kan niet ontbreken aan dit lijstje. Bij Anat is alles namelijk 100% vegan. Het zit naast het noorderplantsoen, dus je hebt een prachtig uitzicht over het park. Anat is absoluut een healthy hotspot. Zo hebben ze chiapudding, een smoothiebowl en allerlei smoothies op de kaart staan. Ik nam de lavendelcake en een zomerse smoothie. De cake vond mijn vriend zo lekker dat hij niet kon wachten voor de foto, vandaar het halve plakje cake.

ANAT, Verlengde Grachtstraat 1, 9717 GD Groningen

Feel Good

feel good groningen

vegan hotspots groningen

vegan hotspots groningen

vegan hotspots groningen

Feel Good zit in de Oude Kijk in Het Jatstraat, waar allemaal hippe tentjes zitten. Bij Feel Good houden ze van puur eten, uit de natuur daarom werken ze met verse ingrediënten. Je kunt van ontbijt en lunch tot early diner bij Feel Good terecht. Er staat van alles op de kaart. Ze hebben allerlei gezonde dingen op de kaart zoals avocado toast, sapjes en feel good bowls. Ik ging voor de Mexican bowl, en dit was zeker een aanrader. Waar Feel Good voor staat, puur en echt eten, zie je terug in het prachtige interieur.

Feel Good, Oude Kijk in Het Jatstraat 29, 9712 EB Groningen

De Herbivoor

vegan hotspots groningen

vegan hotspots groningen

vegan hotspots groningen

vegan hotspots groningen

Ik wilde boodschappen voor het avondeten doen, maar pas toen ik bij de supermarkt aankwam bedacht ik me dat alle supermarkten in Groningen gesloten waren vanwege Pinksteren. Ik moest toch echt iets eten en gelukkig viel mijn oog op De Herbivoor. De Herbivoor is een biologische veganistische saladebar. De menukaart is seizoensgebonden en kan dus per dag verschillen, maar er staan eigenlijk altijd wel verse salades, wraps, pannenkoeken, verse soep en huisgemaakt gebak op de kaart. Ik nam de daghap, dit was een wrap met verschillende groenten, een vegan burger en harissasaus. Ik kan De Herbivoor aan iedereen aanraden. Het personeel is vriendelijk, het eten is enorm lekker en gezond, en de inrichting is ook nog eens prachtig.

De Herbivoor, Gedempte Zuiderdiep 59, 9711 HC Groningen

 

Ben jij al eens bij een van deze tentjes geweest, of heb je nog een goede aanvulling? Laat het me vooral weten.