Antwerpen,  hotspots,  Leefstijl

5x hotspots in Antwerpen: ontbijt, lunch en diner

Binnenkort op stedentrip naar Antwerpen? Ga dan zeker langs deze toffe hotspots in Antwerpen voor de lekkerste koffie, pizza en lunch. 

Antwerpen is een prachtige internationale stad en niet zo zeer een hele toeristische stad. Het voordeel hiervan is dat er maar weinig plekken met de typische toeristenval zijn. Zo’n plek waar je de volle prijs betaalt en hier matige kwaliteit voor terugkrijgt. De stad is gevuld met hippe koffiebarretjes en lunchplekjes en dat is heaven voor mij. Ik deel mijn favoriete hotspots van Antwerpen met je.

Ontbijt

Cafématic

hotspots-antwerpen-cafematic

hotspot-antwerpen-cafematic

Op zoek naar een heerlijke ontbijtspot? Ga dan naar Cafématic. Ze hebben hier de heerlijkste Eggs Benedict, yoghurt met homemade granola en last but not least hele goede koffie. Het zaakje is gezellig aangekleed en er zitten vooral locals dus dan weet je dat je goed zit.

Cafématic, Vleminckveld 2-4, 2000 Antwerpen, België

Buchbar

hotspots-antwerpen-buchbar

hotspots-antwerpen-buchbar

Koffie en een goed boek is een gouden combinatie. Dit dacht de eigenaar van Buchbar ook. In dit hippe tentje kun je heerlijk ontbijten en dat kan eigenlijk de hele dag. Moet je nog ontbijten om 5 uur? Bij Buchbar kan het. De koffie is er heerlijk en ze hebben genoeg gezonde opties voor ontbijt. Daarnaast kun je er ook toffe boeken kopen die ze naar eigen zeggen bijna allemaal hebben gelezen.

Buchbar, Scheldestraat 79, Antwerpen

Lunch

Barchel

hotspot-antwerpen-barchel

hotspot-antwerpen-barchel

hotspot-antwerpen-barchel

Bij Barchel hebben ze een passie voor heerlijk eten. Deze hippe foodbar is instagramproof en het eten is er geweldig. Ze hebben hier de heerlijkste ontbijtjes maar de lunch is hier ook een aanrader. De flatbread avocado is mijn absolute favoriet. Naast de menukaart hebben ze er ook elke dag specials. Zo bestelde ik de beetroot latte. Barchel zit naast het stadspark dus ga na je blokje om zeker even langs deze fijne plek.

Barchel, Van Breestraat 6, 2018 Antwerpen, België

Wasbar

hotspot-antwerpen-wasbar

hotspot-antwerpen-wasbar

Een wasje draaien en terwijl je wacht genieten van de heerlijkste bagels? Dat kan bij Wasbar. Je kunt hier genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Hoef je net als ik geen wasje te draaien? Dan kun je bij deze hippe hotspot nog steeds terecht. Op de kaart staat er voor elk wat wils, van vegan gerechten tot pulled pork bagels. Er zijn drie locaties van de Wasbar in Antwerpen, dus ga zeker even langs om dit toffe concept te bekijken.

Wasbar, Graanmarkt 15, 2000 Antwerpen, België

Diner

Otomat

hotspots-antwerpen-otomat

Bij Otomat heb ik misschien wel de lekkerste pizza ooit gegeten. Het deeg maken ze van Duvel-biergist en daardoor worden de pizza’s heerlijk knapperig. Naast dat de pizzabodems uniek zijn, is het beleg ook uniek. Ze serveren hier niet de standaard pizza’s maar ze hebben hier juist unieke combinaties op de kaart staan. Denk hierbij aan een Mexicaanse pizza belegd met nacho’s, bonen en guacamole. Mijn favoriet is de Bushwick pizza. Deze is belegd met de heerlijkste Ricotta di Bufala en venkelsalami. Bij alle pizza’s staat een biertje vermeld die goed bij de pizza gaat. Bij Otomat is het eigenlijk altijd druk dus reserveer voor de zekerheid even.

Otomat, Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen, België

 

Welke van deze hotspots is jouw favoriet? Laat het me vooral weten. Ken jij iemand die binnenkort Antwerpen gaat bezoeken? Deel dan deze toffe hotspots in Antwerpen met diegene, dat zou ik namelijk erg leuk vinden.