hotspots-milaan-local
hotspots,  Milaan

6x hotspots in Milaan – Tips van een local

Milaan, de stad van de mode en geweldig eten. Met deze tips van een local weet jij bij welke hotspots je moet zijn! Van lunch tot diner en drankjes.

Een tijdje geleden bracht ik voor het eerst een bezoekje aan Milaan en wauw, wat is dat een mooie stad! Een vriendin van mij woont alweer 3 jaar in Milaan, dus het werd hoog tijd dat ik haar eens opzocht. Normaalgesproken maak ik een lijst bij welke tentjes ik wil eten, maar nu hoefde dat niet. Mijn vriendin weet na die 3 jaar namelijk precies waar je moet zijn voor de beste pizza, gezonde lunch en lekkere drankjes. Deze tips voor hotspots in Milaan van een local moet ik natuurlijk met jou delen!

Ontbijt/ lunch

Avo Brothers

hotspots-milaan-local
Bron: @avo_brothers_official

Bij Avo Brothers kun je terecht voor een healthy lunch of ontbijt. Eigenlijk wilde ik alles van de menukaart bestellen, want het klonk allemaal zo goed! Je kunt gaan voor een heerlijke avocado toast scrambled eggs met lekkere toppings, maar er staan ook fantastische bowls op de kaart. De açai bowl is bijvoorbeeld fantastisch! De matcha pancakes en zoete aardappel frietjes kan ik ook zeker aanraden. Naast geweldig eten, is het een ontzettend fotogeniek tentje. Good to know: Avo Brothers heeft twee locaties in Milaan.

Avo Brothers

Corso Ventidue Marzo, 25, 20129 Milano MI, Italië

Via Luigi Porro Lambertenghi, 17, 20159 Milano MI, Italië

California Bakery

hotspots-local-milaan
Bron: @californiabakery

California Bakery mag niet ontbreken op deze lijst met hotspots van een local. California Bakery heeft meerdere locaties verspreid over de stad en je kunt hier heerlijk lunchen. Er is een uitgebreide menukaart. Van avocado toast, tot pancakes en eiergerechten. Niet te vergeten: De taarten zijn hier ook fantastisch! Wat ook leuk is dat ze op bepaalde momenten brunch-tijden hebben. Dan is er een speciale brunchkaart en kun je kiezen tussen een gerecht. Daar krijg je vervolgens sinaasappelsap, koffie en een voorgerechtje bij.

California Bakery

Er zijn wel 9 locaties verspreid over Milaan. Kijk in Google Maps waar jij op dat moment het dichtste bij bent.

Diner

Pino in Duomo

hotspots-milaan-local
Bron: @pino_in_duomo

Bij Pino in Duomo zit je bij een A-locatie. Vaak is dit een teken dat het eten overpriced en slecht is, maar dit is niet het geval bij Pino in Duomo! De pizza’s zijn ontzettend luchtig, de pasta is goed en de focaccia is ook een aanrader. Het personeel is ontzettend vriendelijk en zorgt ervoor dat jij een top avond hebt.

Pino in Duomo

Via Silvio Pellico, 4, 20122 Milano MI, Italië

Mino in Pasta

hotspots-milaan-local
Bron: @maniinpastagroup

Mino in Pasta kan niet ontbreken op deze lijst met hotspots in Milaan van een local. Hier heb ik namelijk zonder overdrijven de lekkerste pizza ooit gegeten! Eigenlijk zegt de foto al genoeg. Dit ziet er fantastisch uit toch? Er gaan verse ingrediënten op de pizza en de pizza is zó luchtig dat het niet zwaar op je maag valt.

Mani in Pasta

Via Carlo Pisacane, 47, 20129 Milano MI, Italië

Drankjes

Zog

zog-milano-hotspots
Bron: @zog_milano_navigli

Zog zit in een van de gezelligste wijken van Milaan: Navigli! Vanbinnen is het interieur robuust en mooi, maar buiten zit het ook super gezellig. Je kunt hier heerlijke cocktails halen, maar ook lekkere snacks. Je kijkt uit op de gezellige straten van Navigli, aanrader!

ZOG

Ripa di Porta Ticinese, 37, 20143 Milano MI, Italië

GUD

hotspots-milaan-local
Bron: @gud.milano

Milaan City Life voelt alsof je in een andere stad bent. Je ziet hoge, mooie gebouwen om je heen en middenin vind je GUD. GUD heeft een eigen moestuin midden in de stad en je kunt er super gezellig een drankje doen. Als je trek krijgt, dan raad ik de focaccia aan.

GUD

Via Demetrio Stratos, 5, 20145 Milano MI, Italië

hilicious

Hopelijk heb jij met deze hotspots van een local een fantastische tijd in Milaan. Om in de Italiaanse sferen te blijven kun je thuis het recept voor deze bruschetta’s maken, zo lekker! Volg mij op Instagram om op de hoogte te blijven van alle tips en recepten.