aardbeien trifle
Ontbijt,  Recepten,  Snacks

Aardbeien trifle – gezond & makkelijk recept

Verse aardbeien trifle. Fris, lekker en gezond. Met een paar ingrediënten maak je dit overheerlijke dessert. Of wat mij betreft zelfs ontbijt.

Het aardbeien seizoen is volop in gang en daar word ik blij van! Niks lekkerder dan verse aardbeien. Deze aardbeien trifle is fantastisch door de zelfgemaakte aardbeiensaus. Lekker als dessert, het doet me een beetje denken aan een gezondere vlaflip. Maar wat mij betreft kun je je dag ook feestelijk beginnen met deze trifle.

aardbeien trifle

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

Aardbeiensaus

  • 250 g aardbeien
  • 0,5 el honing
  • 0,5 el maizena
  • 25 ml water

Trifle

  • 500 ml vanille proteine yoghurt of gewone yoghurt
  • 8 el krokante muesli

Zo maak je het:

Snijd de aardbeien in vieren en doe in de pan samen met honing en 25 ml water. Verwarm de pan op het vuur. Maak een papje van een halve eetlepel maizena en een eetlepel water en roer het papje door de verwarmde aardbeien. Laat kort doorkoken, zodat de saus gaat indikken. Pureer de aardbeien met een staafmixer voor een gladde saus. Vervolgens laat je de aardbeiensaus afkoelen.

De aardbeien trifle maak je door per glaasje 2 eetlepels muesli er in te scheppen. Vervolgens een laagje yoghurt en eindig met de aardbeiensaus. Eet smakelijk!

Tip: Nog saus over? Afgesloten kun je het een paar dagen in de koelkast bewaren. Ook lekker om er een smoothie mee te maken.

Ga jij deze aardbeien trifle maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.