
Appel gember crumble – gezond en makkelijk recept
De keuken vult zich met de heerlijke geuren van appel, gember en kaneel. Deze appel gember crumble is onweerstaanbaar lekker én gezond. Met een paar ingrediënten maak je het.
De blaadjes vallen van de bomen, de warme truien worden weer van zolder gehaald én de kerstplaylist kan weer ongegeneerd aan. Het schijnt dat men dit jaar eerder begint met het huis kerstproof maken en dat snap ik eigenlijk wel. Als je dan toch binnen moet blijven, kun je het net zo goed gezellig maken. Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik ga heel goed op warme ontbijtjes rond deze tijd. De heerlijke geur van warme appeltjes, kaneel en gember is echt onweerstaanbaar, daarom ben ik zo fan van deze crumble!
Je hebt een paar basisingredienten nodig voor dit recept, maar je kunt natuurlijk variëren. Kies er bijvoorbeeld voor om wat nootjes toe te voegen. Je kunt ook een deel havermout vervangen door je favoriete granola en dadels toevoegen is ook heel lekker. Zo kun je alle kanten op met dit simpele recept voor de appel gember crumble.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 2 appels
- 3 cm gember
- 3 medjoul dadels (optioneel)
- 2 tl kaneel
- 75 g havermout *
- 2 el volkorenmeel (mag ook spelt- of boekweitmeel)
- 1,5 el honing **
- 1,5 el olie
- Snufje zout
*Je kunt ook een deel havermout vervangen door je favoriete granola.
**Of gebruik een suikervrije siroop.
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de appel en gember in blokjes. Rasp of snijd de gember hierna fijn. Doe de appel, gember en dadel in een kom met 1 tl kaneel en roer het even door. Doe hierna het appelmengsel in een ingevette ovenschaal.
Maak hierna de crumble. Meng de havermout, meel, honing, olie, 1 tl kaneel en een snufje zout door elkaar. Zodra het goed gemengd is, strooi je het over het appelmengsel. Doe de appel gember crumble zo’n 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de crumble op het laatst in de gaten want elke oven is anders.
Dit recept is gewoon zo lekker, of met je favoriete kwark (of ijs). Eet smakelijk!
Ook zo’n fan van warme ontbijtjes? Maak dan eens havermout of pannenkoekjes. Vergeet mij niet een berichtje te sturen op Instagram als je een recept hebt gemaakt. Dat vind ik altijd super om te zien!

