
Appel kaneel kwarkbollen | gezond recept
Deze appel kaneel kwarkbollen zijn zo lekker! En ze zijn hartstikke gezond. Met slechts een paar ingrediënten maak je het. Lees verder voor het recept.
Eens een oud vertrouwd recept! De kwarkbollen op mijn site waren een hit, dus het is weer eens tijd om de onder de aandacht te brengen. Deze versie met appel en kaneel is nóg lekkerder. Op zoek naar meer bakinspiratie? Wat dacht je van bananenbrood of carrot cake?
Deze appel kaneel kwarkbollen zijn heerlijk en hartstikke gezond. Ze zijn namelijk vezelrijk en een bron van eiwitten. De smaak heeft wel iets weg van scones. Op de dag zelf zijn de kwarkbollen het allerlekkerste! Eet ze zo, of met boter en appelstroop. De kwarkbollen zijn veelzijdig en geschikt als ontbijt, lunch of tussendoortje. Door de vezels zijn ze vullend en heb je aan 1 of 2 bollen vaak wel genoeg.
Je hebt nodig:
- 250 g kwark
- 250 g havermeel (dat maak ik zelf door havermout te vermalen)
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
- 2 el olie
- 2 el honing
- 1 appel
- 2 tl kaneel
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd de appel in kleine stukjes. Meng hierna de eieren, olie, honing en kwark tot een geheel. Voeg hierna de havermeel, kaneel en bakpoeder toe. Wanneer het beslag een geheel is geworden, voeg je de appelstukjes toe. Het beslag is stevig, maar nog wel plakkerig. Verdeel hierna het beslag in 8 bolletjes. Bak de kwarkbollen 20 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk!
Gezond bakken en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze kwarkbollen gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

