
Appeltaart baked oats – lekker ontbijten doe je zo
Begin je dag goed met appeltaart baked oats. Dit recept is gezond en makkelijk om te maken! Lees verder hoe je de baked oats maakt.
Ontbijt dat smaakt naar appeltaart, ik kan niet veel betere dingen bedenken. Je maakt het gemakkelijk met een paar ingrediënten. Dit is trouwens ook erg lekker bij de koffie! Je kunt ook nog een handje pecannoten toe voegen, dat maakt het nog lekkerder.
De appeltaart baked oats maak je met een paar ingrediënten en de keuken vult zich met de geuren van specerijen. Doordat er een rijpe banaan in het beslag gaat, wordt het lekker zoet. Dus gooi je overrijpe bananen niet weg! Nog meer baked oats inspiratie? Deze met pindakaas en bessen is ook heerlijk.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 90 g havermout
- 200 ml melk (plantaardige variant kan ook)
- 2 tl vanille aroma
- 1 rijpe banaan
- 2 tl bakpoeder
- 3 tl kaneel
- Snuf zout
- 2 tl honing
- 1 appel
- Handje rozijnen
Extra: Kleine ovenschaal, zo’n 18 tot 21 cm.
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de appel in blokjes. Doe de havermout, melk, vanille aroma, banaan, pakpoeder, kaneel, honing en een snuf zout in de blender. Blend tot een glad geheel. Giet het mengsel daarna in een ingevette kleine ovenschaal. Roer de rozijnen erdoor. Eindig met een laagje appel blokjes. Doe de baked oats zo’n 25 tot 30 minuten in de oven, afhankelijk van jouw oven. Eet smakelijk!
Gezond en lekker, heb je deze appeltaart baked oats gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

