asperges-makkelijk-recept
Diner,  Recepten

Asperges met burrata en ham | makkelijk recept

Dit makkelijke, maar voortreffelijke recept maak je met een paar ingrediënten. De asperges zijn weer in het seizoen, daarom hoog tijd voor een feestelijk recept.

Asperges zijn weer in het seizoen. Je kunt maar een paar maanden van het witte goud genieten, dus maakte ik er gelijk iets extra feestelijks van. Burrata is lekker romig en gaat goed samen met de asperges. Je hebt maar een paar ingredienten nodig om zoiets verrukkelijks op tafel te toveren.

Met slechts 5 ingrediënten maak je dit makkelijke recept voor asperges. Het romige van burrata past perfect bij de asperges en dan hoef je geen hollandaise saus te maken. Dit vind ik stiekem zelfs lekkerder. Om het feestmaal af te maken kun je er knapperige aardappeltjes uit de oven bij maken. Bijvoorbeeld deze aardappeltjes met dille. En wat dacht je van zalm uit de oven voor erbij?

asperges-makkelijk-recept

Je hebt nodig:

bijgerecht voor 2 personen

  • 500 g asperges
  • 80 g rauwe ham
  • 1 bol burrata
  • Paar blaadjes basilicum of dragon (optioneel)
  • 1 el pompoen- of pijnboompitten

Zo maak je het:

Schil de asperges goed en snijd het harde uiteinde eraf. Kook ze daarna in een pan met ruim kokend water in 7 minuten gaar. Doe het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren in de pan.

Bak ondertussen de ham aan in een koekenpan en leg daarna apart. Rooster de pompoenpitten in de koekenpan.

Haal nu de asperges uit de pan en leg op een bord. Vervolgens leg je de bol burrata erboven en verdeel je de ham en pompoenpitten erover. Maak af met basilicum of dragon. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept voor asperges maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.