aubergine-curry-kikkererwten
Diner,  Recepten

Aubergine curry met kikkererwten | makkelijk en gezond recept

Er lagen mooie Nederlandse aubergines in de schappen, dus ik besloot er deze heerlijke aubergine curry met kikkererwten van te maken. Lees verder voor dit makkelijke recept.

Ik hou van aubergines! Wat mij betreft is het een ondergewaardeerde groente, je moet gewoon even weten hoe je het moet bereiden. Want bij een verkeerde bereiding kan aubergine sponsachtig worden en dat willen we niet. En dat bereiden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze aubergine curry met kikkererwten is daar een heerlijk voorbeeld van.

Op zoek naar nog meer aubergine inspiratie? Lees dan eens deze 5 recepten.

aubergine-curry-kikkererwten

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 3 aubergines
  • 1 paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Blik tomaten blokjes (400 g)
  • Blik kikkererwten (400 g)
  • 1 el kurkuma
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Chilivlokken en zout naar smaak
  • 0,5 el honing
  • Olie

Voor erbij: (Zilvervlies)rijst en eventueel een yoghurtsausje van yoghurt, munt en en snuf zout en peper.

Zo maak je het:

Snijd de aubergines en paprika in blokjes en snijd ui en knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur zacht. Zodra de ui zacht is doe je de aubergines en paprika erbij en voeg je een beetje zout toe. Bak de aubergines met de deksel op de pan op hoog vuur in zo’n 10 tot 15 minuten zacht en schep regelmatig om.

Voeg hierna kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en een beetje honing toe en bak even mee. Spoel de kikkererwten af en doe in de pan samen met de tomaten blokjes. Voeg naar smaak chilivlokken en zout toe. Laat nog zo’n 10 minuten stoven.

Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.

Serveer de aubergine curry met rijst. Eet smakelijk!

Ga jij deze aubergine curry met kikkererwten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.