Recepten,  Snacks

3x lekker bakken | perzik galette, taart & madeleines

Ultieme bakinspiratie voor in de vakantie. Want de zomerse temperaturen laten nog even op zich wachten, waardoor het perfect weer is om de keuken in te duiken.

Ik krijg direct trek als ik deze plaatjes weer zie en kan niet kiezen. Welke kies jij?

Madeleines met hazelnoten

madeleines

Hoe leuk zien deze madeleines eruit? Het laagje witte chocolade maakt het helemaal af. Lekker om te serveren bij de koffie, maar wat ik nog leuker vind is de madeleines cadeau geven. Want er gaat niets boven een zelfgebakken cadeautje. Hier vind je het recept.

Taart met witte chocolade en rood fruit

verjaardagstaart-chocolade

Deze verjaardagstaart met witte chocolade en frambozen is fantastisch (en makkelijk te maken!). Met een paar ingrediënten maak je het. De vulling van de taart doet me een beetje denken aan Kinder Bueno, moet ik nog meer zeggen? Genoeg reden om deze taart eens te maken. Niet gezond, wel lekker voor een keer. Hier vind je het recept.

Perzik galette

Fruitig en heerlijk met een amandelvulling. Deze perzik galette maak je in een handomdraai.

Je hebt nodig:

Voor 6 tot 8 stukken

  • 5 perziken
  • 1,5 tl custard
  • 75 g suiker
  • 75 g amandelmeel*
  • 1 ei
  • 0,5 tl kaneel
  • Snuf zout
  • 4 plakken bladerdeeg

*Je kunt ook amandelen gebruiken en die vermalen tot een fijnere structuur.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden heteluchtstand. Maak nu de amandelvulling door 60 gram suiker te mengen met 75 gram amandelmeel, 0,5 theelepel kaneel en een half ei.

Snijd vervolgens de perziken in partjes en verdeel de custard, een snufje zout en 15 gram suiker erover.

Druk de plakken bladerdeeg in een vierkant aan elkaar en verdeel de amandelvulling in een ronde vorm erover. Houd een paar centimeter van de kant vrij. Leg nu de partjes perzik op de amandelvulling. Vouw het bladerdeeg om de perziken, zodat er een mooie rand ontstaat. Bestrijk de rand met het overige ei.

Bak zo’n 30 minuten in de oven en laat hierna goed afkoelen, zodat de vulling kan opstijven. Eet smakelijk!

Baktip: bodem nog nat? Bedek de bovenkant met aluminiumfolie en bak nog zo’n 15 minuten op 180 graden onderwarmte.

Serveersuggestie: Ook lekker met een bolletje vanille- of kaneelijs.

Ga jij een van deze recepten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.