bananenbrood-ricotta
Recepten,  Snacks

Bananenbrood met ricotta crème en rood fruit – gezond recept

Dit bananenbrood met ricotta crème en rood fruit wil je! De smaak is fantastisch en van de geur krijg je honger. Lees verder hoe je het maakt.

Voor ik het wist was deze taart op bij thuis. De geur van het bananenbrood verraadde dat ik taart aan het maken was en voor ik het wist wilden al mijn huisgenoten een stukje. Iedereen vond het een groot succes, daarom deel ik het recept met je. Bananenbrood met ricotta crème is sowieso een gouden combinatie en het rood fruit maakt het helemaal af. Wees snel met het maken van de taart, want nu is het rood fruit nog volop verkrijgbaar.

Krijg je geen genoeg van bakken? Probeer dan ook eens deze peren crumble. Of deze appel cake, dat is een van mijn favorieten.

bananenbrood-ricotta

Je hebt nodig:

  • 150 g volkorenmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koekkruiden
  • 3 eieren
  • 3 (over)rijpe bananen
  • 2,5 tl honing of suiker

Topping

  • 250 g ricotta
  • 40 g suiker
  • 200 g rood fruit naar keuze

Zo maak je het:

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Mix de eieren en 3 bananen met een blender of staafmixer tot een glad geheel. Doe vervolgens de overige ingrediënten in een kom en voeg beetje bij beetje het natte mengsel toe. Roer het tot een glad beslag.

Bekleed de taartvorm met bakpapier zodat het bananenbrood er makkelijk uitkomt. Giet het beslag vervolgens de ingevette taartvorm. Zet het bananenbrood in het midden van de oven en bak deze in 40 tot 45 minuten gaar. Laat het bananenbrood afkoelen.

Terwijl het bananenbrood aan het afkoelen is maak je de ricotta crème. Meng suiker door de ricotta en proef of het goed op smaak is. Doe de crème op het afgekoelde bananenbrood en verdeel het rood fruit over de taart. Eet smakelijk!

Ga jij dit bananenbrood met ricotta crème maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.