
Bananenbrood muffins met bosbessen – gezond recept
Deze bananenbrood muffins met bosbessen zijn onweerstaanbaar! Je maakt ze met rijpe bananen, zodat je deze niet hoeft weg te gooien. Smeuïg, gezond en heerlijk!
Jaaa! Ik ben weer back in business. Ik lag een week ziek in bed met corona. Nu is ziek zijn sowieso stom, maar de isolatie erbij maakte het niet gezelliger. Gelukkig voel ik me weer goed, behalve dat mijn reuk nog steeds weg is, maar dat gaat goed komen met de reuktraining die ik volg. Ziek in bed fantaseerde ik over het eerste recept dat ik weer ging maken en deze bananenbrood muffins met bosbessen overtreffen alles!
Deze bananenbrood muffins met bosbessen zijn ontzettend goed gelukt. Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke recept. Je hebt (over)rijpe bananen nodig, want dan worden de muffins lekker zoet. Ideaal als je een paar rijpe bananen over hebt. De bosbessen maken de muffins lekker fris.
Je kunt ervoor kiezen om twee eetlepels honing toe te voegen, maar je kunt ook zoetstof naar smaak toevoegen. Zo zit er minder suiker in de muffins en is de smaak alsnog fantastisch.
Je hebt nodig:
Voor 10 muffins
- 3 (over)rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 g volkorenmeel *
- 1,5 tl baking soda
- 3 tl appelazijn of citroensap **
- 2 tl kaneel
- Snufje zout
- 2 el honing of zoetstof naar smaak
- 100 g bosbessen (diepvries kan ook)
- Handje granola
Extra:
- Muffinvormpjes
*Je kunt eventueel ook speltmeel gebruiken
**Je hebt appelazijn of citroensap nodig om de baking soda te activeren. Baking soda activeert als het in aanraking komt met een zure substantie.
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Pureer hierna de bananen en eieren met een staafmixer of blender. Meng vervolgens het bananenmengsel samen met het meel, de baking soda en het appelazijn in een kom.
Als het een geheel is geworden doe je de kaneel, een snufje zout en honing of zoetstof erbij en meng je het door elkaar. Meng als laatste kort de bosbessen door het beslag.
Verdeel nu het beslag over 10 muffinvormpjes. Verdeel hierna de granola over de muffinvormpjes. Zet de bananenbrood muffins voor 20 minuten in een voorverwarmde oven. Je kunt met een saté prikker controleren of de muffins gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit? Dan zijn de muffins gaar. Eet smakelijk!
Extra tip: Je kunt de bananenbrood muffins ook invriezen.
Vind je dit recept heerlijk? Dan wil je vast ook het recept voor dit bananenbrood. Ook ga je deze zwarte bonen brownies geweldig vinden! Op de hoogte blijven van al mijn tips en recepten? Volg mij dan op Instagram, dat zou ik fantastisch vinden.

