banoffee-taart-maken
Recepten,  Snacks

Banoffee taart maken – makkelijk recept

Deze banoffee taart is ongelooflijk makkelijk om te maken en enorm lekker! Met een paar ingrediënten maak je deze overheerlijke taart.

Jongens, wat een gekke tijd. Alsof we in een aflevering van Black Mirror zijn beland. Waar de een Netflix gaat uitspelen, duik ik de keuken in om nieuwe recepten te proberen. Ik heb het al vaker gedeeld, maar een gezonde leefstijl is voor mij niet alleen maar gezond eten. Af en toe een taartje hoort erbij en ik houd de 80/20 regel aan. Zo maakte ik deze banoffee taart en deze was enorm makkelijk te maken en super lekker.

Banoffee taart is een klassieker en enorm makkelijk te maken. Je hebt ‘m misschien wel voorbij zien komen in de beroemde scene van Love Actually. Een koekjesbodem, afgetopt met dulce de leche, banaan en slagroom. Simpeler kan het niet en het is ontzettend lekker.

Dulce de leche maak je van een blikje gecondenseerde melk. Je zet het blikje helemaal onder kokend water en na verloop van tijd krijg je een karamelachtige pasta. Dit in combinatie met banaan en slagroom maakt het overheerlijk. Omdat de dulche de leche, banaan en koekjesbodem al zoet is, doe ik kwark bij het slagroom. Zo wordt de taart iets lichter.

banoffee-taart-maken

Je hebt nodig:

  • Blikje gecondenseerde melk (400 g)
  • 250 g haverkoekjes
  • 150 g roomboter
  • 2 bananen
  • 150 g slagroom
  • 150 g vanillekwark
  • 1 zakje klopfix
  • Evt. suiker om slagroom zoeter te krijgen
  • Ong. 30 g pure chocolade

Extra:

  • Springvorm en bakpapier

banoffee-taart-maken

Zo maak je het:

Maak als eerste de dulce de leche. Haal het etiket van het blikje gecondenseerde melk, en zet het blikje in een pan volledig onder kokend water. Let erop dat het blikje volledig onder water blijft. Laat de pan 3 uur doorkoken op zacht vuur. Haal hierna het blik uit het water (pas op heet!) en laat het afkoelen.

Maak ondertussen de koekjesbodem. Verkruimel de koekjes en verwarm hierna de roomboter in een pannetje. Doe de verkruimelde koekjes erbij. Verdeel het koekjesmengsel vervolgens over de met bakpapier beklede springvorm en druk het goed aan. Zet hierna de springvorm in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.

Maak vervolgens de slagroom. Klop de slagroom en klopfix stevig, en doe hierna de kwark erbij. Proef of je het zoet genoeg vindt en voeg desnoods nog een beetje suiker toe.

Als laatste kun je de taart gaan opbouwen. Smeer de koekjesbodem in met dulce de leche en doe er plakjes banaan op. Top het af met slagroom en schaaf er wat pure chocolade over. Laat het nog even opstijven. Eet smakelijk!

hilicious

Heb je nog meer zin om te bakken? Maak dan ook eens deze witte chocoladetaart. Óf als je van gezonde baksels houdt: dit bananenbrood. Deel het recept vooral via Instagram, want dat vind ik namelijk altijd enorm leuk om te zien.