shakshuka-basisingrediënten-recepten
Diner,  Recepten

Een paar basisingrediënten, 4 recepten

Met deze basisingrediënten kun je eindeloos variëren, dat laat ik je zien met deze recepten. Je maakt er bijvoorbeeld wraps, shakshuka, nacho’s óf pasta van.

Met mijn blog wil ik je graag laten zien dat je niet 20 ingrediënten nodig hebt om een lekker en gezond gerecht te maken. Daarom kun je de ingrediënten van mijn recepten gewoon in de supermarkt vinden en hoef je vaak niet langer dan 30 minuten in de keuken te staan. Om jullie nog beter te laten zien dat je met slechts een paar ingrediënten een gevarieerde maaltijd kunt maken, heb ik een nieuwe rubriek bedacht. Ik heb een paar basisingrediënten gehaald en daar 4 verschillende recepten mee gemaakt. Zo kun je zelf kiezen waar je zin in hebt. Natuurlijk kun je zelf nog wat extra ingrediënten toevoegen, maar de basis is in ieder geval gezond!

Deze keer haalde ik tomaten in blik, paprika’s, uien, knoflook en linzen. Zo heb je groenten en peulvruchten als basis en is het gerecht alleen al lekker door de gouden combi van ui en knoflook. Je kiest er zelf voor of je voor de shakshuka, wraps, nacho schotel of pasta gaat. Haal in ieder geval de basisingrediënten in huis en kies welke recepten jij gaat maken!

Shakshuka

shakshuka-basisingrediënten-recepten

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • Blik tomaten (400 g)
  • Blik linzen (400 g)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 1 tl cayenne poeder (of paprika poeder als je niet van pittig houdt)
  • 2 tl komijnpoeder
  • Zout en peper
  • Olie
  • 2 Volkoren broodjes

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd hierna de paprika in blokjes. Doe vervolgens een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.

Wanneer de ui en knoflook zacht zijn geworden, doe je de cayenne poeder en komijnpoeder erbij. Bak dit een minuutje mee. Doe vervolgens de paprika, tomaten in blik en (uitgelekte linzen) erbij. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Schep vervolgens twee kuiltjes in de pan en doe de eieren er voorzichtig bij. Pocheer de eieren op zacht vuur, totdat ze gestold zijn. Serveer met een volkoren broodje. Eet smakelijk!

Tip: als garnering kun je nog wat verse peterselie of koriander over het gerecht strooien. 

Wraps

basisingrediënten-recepten

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • Blik tomaten (400 g)
  • Blik linzen (400 g)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Mexicaanse kruiden (Euroma Mexicaanse taco kruiden bijv.)*
  • 4/5 volkoren wraps
  • Zakje 30+ kaas
  • Sour cream
  • Ijsbergsla
  • Olie
  • Zout

* Je kunt ook zelf een kruidenmix maken: 2 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl koriander poeder en 0,5 tl cayenne poeder.

Extra: Je kunt natuurlijk ook nog wat avocado of mais toevoegen.

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika in blokjes. Doe hierna een beetje olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook. Wanneer de ui en knoflook zacht zijn, voeg je de kruiden toe. Bak hierna de paprika mee.

Doe de tomaten in blik erbij en breng het gerecht verder op smaak met zout. Zodra de tomatensaus genoeg is ingedikt, doe je de (uitgelekte) linzen erbij.

Verwarm hierna de wraps voor een minuutje in de magnetron. Smeer de wraps vervolgens in met wat sour cream en schep het tomatenmengsel erop. Maak het af met geraspte kaas en ijsbergsla. Eet smakelijk!

Pasta

basisingredienten-recepten

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • Blik tomaten (400 g)
  • Blik linzen (400 g)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 volkoren pasta
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper

Extra: Voeg nog wat verse basilicum, geraspte kaas of zelfs kipfilet/mager rundergehakt toe.

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika in blokjes. Doe hierna een beetje olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook. Wanneer de ui en knoflook zacht zijn, voeg je de kruiden toe. Bak hierna de paprika mee.

Kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.

Doe de tomaten bij de paprika in de pan en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Laat de saus indikken op zacht vuur.

Wanneer de pasta al dente is, giet je het af en doe je het bij de saus. Eet smakelijk!

Nacho schotel

gezonde-nacho-schotel

And last but definitely not least, de nacho schotel. Met vergelijkbare ingrediënten als bij de wraps maak je nét weer iets anders. Zo zie je maar dat je met een paar basisingrediënten eindeloos met recepten kunt variëren. Het recept voor de nacho schotel vind je hier.

hilicious

Welke van deze 4 recepten heb jij gemaakt? Ik ben benieuwd! Deel het met me op Instagram, dat vind ik namelijk enorm leuk om te zien. 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *