basisrecept-bananenbrood
Recepten,  Snacks

Basisrecept bananenbrood | Gezond & Makkelijk

Gezond én makkelijk te maken, met dit basisrecept zal je bananenbrood nooit mislukken! Op deze manier weet je ook gelijk wat je met (over)rijpe bananen kunt doen. 

Het gebeurt je vast wel eens: Je hebt een paar (over)rijpe bananen over en je hebt geen idee wat je er nog mee kunt doen. Als je bananen langer bewaart, worden ze na verloop van tijd zoeter. Dit komt doordat het zetmeel dat in bananen zit, na een tijdje wordt omgezet in suiker. Daarom kun je overrijpe bananen perfect verwerken in baksels. Dit bananenbrood is gezond en makkelijk te maken.

Op mijn blog staat al een bananenbrood recept, alleen is dat een sinterklaasrecept. Het is daarom tijd dat ik een basisrecept voor bananenbrood deel. Bananenbrood lijkt op een cake, maar smaakt minder zoet en is gezond. Qua structuur lijkt het op een lichtzoet brood en cake. Doordat het niet zo extreem zoet is, kun je je bananenbrood lekker beleggen met bijvoorbeeld pindakaas!

Tip: Snijd het bananenbrood in plakjes en vries het in, zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.

basisrecept-bananenbrood

Je hebt nodig:

  • 150 g volkorenmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koekkruiden
  • 3 eieren
  • 3 (over)rijpe bananen + 1 extra banaan

Variaties:

  • Voeg 100 g noten toe aan het beslag.
  • Voeg 1 of 2 el honing toe, als je van een zoeter recept houdt. Óf voeg naar smaak zoetstof toe.
  • Voeg 100 g (diepvries) frambozen of blauwe bessen toe.
  • Wil je een glutenvrij recept? Vervang volkorenmeel door boekweitmeel.

basisrecept-bananenbrood

Zo maak je het:

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Begin hierna met de natte ingrediënten. Mix de eieren en 3 bananen tot een glad geheel. Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een kom en voeg beetje bij beetje het natte mengsel toe. Roer het tot een glad beslag.

Bekleed de cakevorm met bakpapier zodat het bananenbrood er makkelijk uitkomt. Giet het beslag vervolgens de ingevette cakevorm. Als laatste snijd je een banaan door midden en leg je de twee helften op het beslag. Zet het bananenbrood in het midden van de oven en bak deze in 40 tot 45 minuten gaar. Laat het nog even afkoelen voor je het uit de cakevorm haalt.

Lekker om te beleggen met pindakaas. Eet smakelijk!

hilicious

Benieuwd naar meer gezonde baksels? Probeer dan ook eens deze kwarkbollen of dit mueslibrood. Wanneer je dit heerlijke bananenbrood hebt gemaakt, deel het dan op Instagram. Dat vind ik namelijk altijd enorm leuk om te zien!