basisrecept-tomatensoep
Diner,  Lunch,  Recepten

Basisrecept tomatensoep – makkelijk en gezond

Er ontbrak nog een basisrecept voor tomatensoep op mijn site. Deze tomatensoep lukt gegarandeerd én ik geef je nog wat variaties. Voedzaam, makkelijk en lekker!

Met dit regenachtige weer had ik behoefte aan een soepje en ik ging kijken of ik nog wat in mijn voorraadkast had liggen. Standaard heb ik een blik tomaten in mijn kast, dus ik besloot er een tomatensoep mee te maken. Dit was zo’n groot succes dat ik besloot het nog eens te maken en het recept voor jou uit te schrijven.

Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig voor dit basisrecept voor tomatensoep. Daarnaast heb ik er een aantal variaties bijgevoegd, zodat je de soep kunt oppimpen naar jouw smaak. Je hebt wel eens tomatensoep dat niet echt naar tomaten smaakt, maar deze heeft nog een karakteristieke smaak. Doordat er een beetje gember aan toegevoegd is, krijgt de soep meer pit.

Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van soep, moet je eens deze broccoli-courgette soep of deze preisoep proberen. Beide zijn super makkelijk te maken en heel erg lekker.

basisrecept-tomatensoep

Je hebt nodig:

Voor 2 flinke kommen of 4 kleine kommen soep

  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • Groente bouillonblokje
  • 1 cm gember
  • 1 ui
  • Olie

Extra: Staafmixer

Variaties:

  • Voeg als laatst nog een handje basilicum toe.
  • Voeg 150 g (vegetarische) gehaktballetjes toe.
  • Als je een romige soep wilt, dan kun je ook een eetlepel mascarpone of crème fraîche toevoegen.

basisrecept-tomatensoep

Zo maak je het:

Snipper als eerste de ui en hak de knoflook fijn. Snijd vervolgens de gember in fijne stukjes. Doe hierna een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember, totdat het glazig wordt.

Voeg vervolgens het bouillonblokje, de tomaten in blik en 400 ml water toe. Breng de soep aan de kook en pureer het vervolgens met een staafmixer fijn. Voeg als laatste eventueel gehaktballetjes toe, of basilicum of crème fraîche. Óf je voegt alle variaties toe, net wat je lekker vindt. Eet smakelijk!

hilicious

Deel dit basisrecept voor tomatensoep vooral met een soepfanaat! Je kunt me altijd op Instagram een berichtje sturen, wanneer je mijn recept hebt gemaakt. Ik vind dat namelijk altijd super leuk om te zien!