
BBQ-recepten – Lekker, makkelijk en voedzaam
Wil jij gezonde BBQ inspiratie? Maak dan eens deze BBQ-recepten. Kies uit de Amerikaanse, Griekse of vega variant. Super lekker en makkelijk!
Laten we heel eerlijk zijn. De meeste BBQ-avondjes zijn gevuld met vlees, nog meer vlees en een paar verdwaalde komkommer plakjes. Om het een stukje gezonder te maken en vooral lekker, deel ik BBQ-recepten met je. Zo geef ik je inspiratie voor een gezellig avondje, zonder dat je teveel eet. Het zijn 3 BBQ-boxen, dat is geïnspireerd op genoeg eten voor 1 persoon. Zo hoef je niet teveel in te kopen en kun je zorgeloos genieten.
Americaanse BBQ-box
Je hebt nodig:
Voor 1 persoon
- Runderburger
- Volkoren broodje
- Sla
- Tomaat
- Half plakje kaas
- 1 maiskolf (gekookt)
- Zout, chili vlokken
- Boter
Extra:
- 1/4 volkoren stokbrood
- Kruidenboter
- Aluminiumfolie
Zo maak je het:
Smeer de maiskolf met wat zout, chili vlokken en boter in. Wikkel het hierna in aluminiumfolie. Leg het hierna op de BBQ en draai het regelmatig om. Binnen een kwartier is het klaar!
Leg de runderburger op de BBQ. Wanneer de burger klaar is, doe je het plakje kaas erop en laat je het smelten. Bouw hierna een burger met een broodje, sla en tomaat.
Griekse BBQ-box
Je hebt nodig:
Voor 1 persoon
- 100 g kipfilet
- 1 paprika
- 1 rode ui
- Zout en oregano
- Stokjes
Tomaatjes met citroen yoghurt
- 100 g cherry tomaatjes
- 150 ml (volle) yoghurt (kan ook plantaardig)
- Sap van halve citroen
- Zout en oregano
Extra:
- 1/4 volkoren stokbrood
- Kruidenboter
- Aluminium folie
Zo maak je het:
Snijd de kipfilet in gelijke blokjes en breng het op smaak met zout en oregano. Snijd hierna de paprika en ui in blokken. Rijg vervolgens de kip, paprika en ui aan een stokje en herhaal dit 3 tot 4 keer.
De citroen yoghurt maak je door de yoghurt en citroensap te mengen. Breng het op smaak met wat zout en oregano. De cherry tomaatjes leg je in folie op de BBQ.
Vega BBQ-box
Je hebt nodig:
Voor 1 persoon
Haloumi burger
- 1 volkoren broodje
- 50 g haloumi
- Sla
- Tomaat
- Yoghurtsausje
Maiskolf
- 1 maiskolf
- Zout en chili vlokken
- Boter
Extra
- 1/4 volkoren stokbrood
- Kruidenboter
- Folie
Zo maak je het:
Snijd de haloumi in dikke plakken en leg het op de BBQ. Wanneer de haloumi krokant gekleurd is, is het klaar. Bouw hierna de burger met een broodje, sla, tomaat en een yoghurtsausje.
Smeer de maiskolf met wat zout, chili vlokken en boter in. Wikkel het hierna in aluminiumfolie. Leg het hierna op de BBQ en draai het regelmatig om. Binnen een kwartier is het klaar!
Extra inspiratie
Maak er nog meer een feestje van met dit BBQ-recept. De combinatie van feta, munt en watermeloen is géweldig!
Welke van deze BBQ-recepten vind jij het lekkerst? Deel het vooral met diegene met wie jij gaat BBQen! Je kunt me altijd een berichtje met het resultaat sturen via Instagram.

