
Biefstuk met Libanees brood en gegrilde groente – recept
Dit gerecht is weer eens wat anders, maar super makkelijk om te maken. Dit recept voor biefstuk met Libanees brood en gegrilde groente is gezond en lekker.
Dit recept met biefstuk met Libanees brood en gegrilde groente is makkelijk om te maken en super lekker! Als je nog nooit Libanees brood hebt gegeten, dan is dit je reminder om het eens te proberen. Het is namelijk een heerlijke afwisseling voor wraps, zo lekker.
Als je benieuwd bent naar meer diner inspiratie, dan raad ik je nog een aantal recepten aan. Wat dacht je van deze noodles met kip en broccoli? Of deze pasta met vis? En deze wrappizza’s zijn ook een feestje om op te eten.
Biefstuk is laag in vet en hoog in eiwit, waardoor het een goede keuze is om af en toe hiervoor te kiezen. Rood vlees staat nog wel eens in een kwaad daglicht. Dat komt omdat te veel rood vlees en bewerkt vlees in verband wordt gebracht met een beroerte, diabetes en kanker. Ook zijn er weer onderzoeken die juist claimen dat rood vlees goed is. Mijn advies is dat als jij rood vlees lekker vindt, het prima is om daar af en toe van genieten. Laat erg bewerkt vlees liever staan.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 2 biefstukken
- 250 g champignons
- 2 paprika’s
- 200 g ijsbergsla
- Halve komkommer
- 100 g sour cream
- 4 of 5 volkoren Libanees brood *
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- Zout en peper
- Olie
*Volkoren wraps zijn ook lekker
Zo maak je het:
Marineer de biefstukken in 1 el olie, 1 tl paprikapoeder, 0,5 tl komijnpoeder, 1 tl knoflookpoeder en zout en peper. Snijd daarna de paprika in reepjes en champignons en komkommer in plakjes.
Doe een beetje olie in een pan en bak de paprika’s en champignons zo’n 4 minuten. Doe daarna 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder en 0,5 tl komijnpoeder erbij en bak het even mee. Breng het extra op smaak met zout en peper.
Bak daarna de biefstukken in een pan. Doe een beetje olie in een pan en als het heet genoeg is bak je de biefstukken 1 minuut per kant op hoog vuur goud bruin. Bak hierna de biefstukken in zo’n 3 tot 4 minuten op lager vuur medium rare en laat rusten.
Verwarm het Libanees brood even in de oven of magnetron en serveer het met de biefstukreepjes, gebakken groente, sour cream, ijsbergsla en komkommer. Eet smakelijk!
Deel een foto op Instagram als jij dit recept met biefstuk en Libanees brood hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien!

