bieten-salade
Diner,  Lunch,  Recepten

Geroosterde bieten salade met halloumi

Geroosterde bieten salade met knapperige halloumi. Lekker fris met appel en munt. Dit smaakt naar meer! Met een paar ingrediënten maak je dit recept.

Wist je dat bieten een van de meest ijzerhoudende groenten is? Naast ijzer bevatten bieten nitraat. Deze stof wordt in het bloed omgezet in stikstofmonoxide. Dit zou voor een betere doorbloeding van de spieren zorgen, waardoor er meer zuurstof tot bij de spieren geraakt. De biet is daarom ook geliefd bij sporters.

Een echte krachtpatser onder de groenten, maar vooral ook erg lekker! Zeker in combinatie met gebakken halloumi, frisse appel en munt. Met een paar ingrediënten maak je deze fantastische bieten salade.

Naast de bieten salade nog meer inspiratie? Probeer eens deze smoothiebowl met aardbeien of deze stokbrood hapjes met gerookte zalm en gekleurde biet.

bieten-salade

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 6 (gekleurde) bieten*
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 tl tijm
  • 2 el balsamicoazijn
  • 300 g bulgur of volkoren couscous
  • 1 appel
  • 250 g halloumi **
  • 3 takjes munt
  • 4 el pompoenpitten
  • Olijfolie, zout en peper

*Kan evt. ook met gekookte bieten. Dan hoeven ze 15 minuten minder lang in de oven.

**Variatietip: ook lekker om eens met feta te maken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Snijd de ui ook in partjes. Besprenkel de bieten met balsamicoazijn, tijm en olijfolie. Hussel door elkaar en leg op een bakplaat samen met de partjes ui en knoflook (nog in z’n jasje). Rooster zo’n 30 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de appel in partjes en halloumi in plakjes. Kook de bulgur/ couscous zoals staat aangegeven op de verpakking. Breng extra op smaak met zout, peper en munt. Rooster de pompoenpitten kort. Verhit hierna wat olie in een pan en bak de halloumi aan beide kanten goudbruin.

Haal de geroosterde bieten uit de oven en druk de teentjes knoflook uit over de bulgur en roer door. Leg de bieten en appel op de bulgur en maak af met wat extra munt, pompoenpitten en halloumi.

Ga jij deze bieten salade maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.