bircher-muesli
Ontbijt,  Recepten

Bircher muesli | gezond & makkelijk recept

Een gezonde start van je dag met deze bircher muesli. Met een paar ingrediënten maak je dit smaakvolle en gezonde ontbijt.

Weinig moeite en toch een gezond en lekker resultaat. Maak deze bircher muesli in een paar minuten voor het slapen gaan en de volgende dag heb je een smakelijk ontbijt. De naam alleen al vind ik gezond klinken. De Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner geloofde rond 1900 al in de kracht van gezond eten. Meer fruit, groente en noten. Zijn originele muesli recept heb ik aangepast en een ‘Hilicious’ sausje gegeven.

Op mijn Instagram account deel ik een video hoe ik deze bircher muesli heb gemaakt. Scroll op mijn account en vind nog meer inspiratie! Maar als je liever het recept leest vind je beneden het recept. Met een paar ingrediënten maak je dit snelle, maar voedzame ontbijt.

Naast deze bircher muesli nog meer ontbijt inspiratie? Kijk dan eens tussen deze 5 recepten.

bircher-muesli

Je hebt nodig:

Voor 2 porties

  • 1 appel
  • 1 wortel (+/- 100 g)
  • 70 g havermout
  • 250 ml melk of soja drink
  • 150 ml yoghurt of soja yoghurt
  • Snuf kaneel

Serveertip: Ontzettend lekker met wat noten en pitten, sinaasappel of mandarijn als topping.

Zo maak je het:

Rasp de appel en wortel fijn en doe in een kom. Voeg havermout, melk en yoghurt toe. Voeg naar hartenlust kaneel toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Zet de bircher muesli minimaal een uur in de koelkast. Serveer zo, of met sinaasappel of mandarijn en noten.

Tip: Maak dit ontbijt de avond van te voren. Dan haal je in de ochtend zo je ontbijt uit de koelkast.

Ga jij deze bircher muesli maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.