blended oats
Ontbijt,  Recepten

Blended oats met mandarijn en kruidnoten – sinterklaas recept

Begin je dag goed met deze blended oats. Helemaal in sinterklaas thema met kruidnoten en mandarijn! Een feestelijke en gezonde start van je dag.

De sint is weer in het land en je hebt waarschijnlijk een overvloed aan kruidnoten in huis. Om in de sinterklaas stemming te blijven heb ik een feestelijk ontbijt voor je. De blender oats doen me een beetje denken aan cheesecake, maar dan met een kruidige twist. De toppings mandarijn en kruidnoten maken het helemaal af! Extra pluspunt: het is ook nog eens een voedzaam ontbijt dat rijk aan eiwitten en vezels is. Ik maak dit ontbijt altijd de avond van te voren, dan hoef je het de volgende dag alleen nog uit de koelkast te halen en de toppings erop te doen.

Als je deze blended oats lekker vindt, dan vind je deze overnight oats met aardbei vast ook lekker. Je kunt hierbij ook gewoon aardbeien of bessen uit de diepvries gebruiken.

En om in de sinterklaas stemming te blijven: deze sinterklaas taart maak ik ieder jaar en deze is fantastisch. Een speculaastaart met marscapone en chocolade pepernoten.

blended oats

Je hebt nodig:

Voor 1 portie

  • 35 g havermout
  • 100 g cottage cheese
  • 150 g melk (plantaardig kan ook)
  • 0,5 tl koekkruiden
  • 1 tl honing

Topping:

  • Mandarijn
  • Kruidnoten

Zo maak je het:

Blend de havermout, cottage cheese, melk, koekkruiden en honing met een blender of staafmixer tot een glad geheel. Doe de overnight oats daarna in een kom en zet in de koelkast voor zo’n 4 uur. Ik doe dit altijd de avond van te voren en dan zet ik het een nachtje in de koelkast, wel zo makkelijk. Haal daarna uit de koelkast en garneer met mandarijn en kruidnoten. Eet smakelijk!

hilicious

Heb je deze blended oats gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.