
Bliss balls met dadel en kokos – lekker tussendoortje
Een lekkere snack en erg makkelijk om te maken. Deze Bliss balls maak je in een handomdraai. Chocolade balletjes met dadel en kokos.
Voor als je je afvraagt wat bliss balls eigenlijk zijn: dat zijn balletjes gemaakt van dadels. Vaak in combinatie met noten. Het heeft wel wat weg van een chocoladetruffel. Het zoete van de dadels past heel goed bij de cacao en noten. En doordat er in het midden een hazelnoot verstopt zit is het een gezonde knipoog naar Ferrero Rocher.
Op zoek naar meer tussendoortjes? Deze dadelballetjes met pistache zijn ook het proberen waard. En maak eens bananenbrood als je rijpe bananen over hebt. Of wat dacht je van dit schaaltje yoghurt met gegrilde perzik?
Je hebt nodig:
Voor zo’n 16 balletjes
- 8 medjoul dadels
- 2 el cacao poeder
- 2 tl vanille aroma
- 50 g havermout
- 30 g amandelmeel
- 16 hazelnoten
- 50 g kokosrasp
- Snuf zout
Zo maak je het:
Week de medjoul dadels in warm water, zodat ze zacht worden. Ontpit hierna de dadels. Kneed de dadels, cacao poeder, vanille aroma, een snuf zout, havermout en amandelmeel door elkaar. Als het te droog is doe je er 3 eetlepels water bij. Wanneer het een geheel is pak je een stukje van het mengsel en druk je in het midden er een hazelnoot in. Rol er een bolletje van. Herhaal dit, totdat je 16 balletjes met in het midden een hazelnoot hebt. Rol de balletjes hierna door de kokosrasp. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze Bliss balls gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

