Recepten,  Snacks

Bloedsinaasappel taart | Makkelijk recept

Deze bloedsinaasappel taart maak je in een handomdraai en is extra lekker in combinatie met de specerijen. Met een paar ingrediënten maak je het.

Ik hou van bloedsinaasappel! Alleen al om de mooie kleuren. Credits naar Food From ClaudNine want daar kwam ik een fantastische bloedsinaasappel cake tegen (volgtip!). Ik besloot om deze te maken. Ik kreeg er geen genoeg van en besloot het recept nog eens te maken, maar dan gaf ik er mijn eigen draai aan. Een kruidige twist van kardemom en kaneel, meer bloedsinaasappel en zonder de schil. Ook ging ik voor de toevoeging van marscapone. Kardemom en sinaasappel is een gouden combinatie en marscapone maakt het nog romiger! 

Naast deze bloedsinaasappel taart nog meer bak inspiratie? Maak eens dit bananenbrood of deze madeleines met hazelnoten. 

bloedsinaasappel-taart

Je hebt nodig:

  • 4 bloedsinaasappels
  • 3 eieren
  • 150 g roomboter
  • 130 g mascarpone
  • 125 g suiker
  • 3 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • 10 g bakpoeder
  • 250 g patentbloem
  • Flinke snuf zout

Extra: bakpapier, springvorm, rasp

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht). Schil 3 bloedsinaasappels en snijd in dunne plakjes. Leg bakpapier over de taartbodem, doe de springvorm eromheen en klik vast. Knip het bakpapier dat te ver uitsteekt eraf.

Strooi 25 g suiker over de bodem en leg de plakjes bloedsinaasappel erop in cirkelvorm. Mix nu de roomboter en overige suiker tot een luchtig geheel en voeg een voor een de eieren toe. Als alle eieren zijn opgenomen voeg je de mascarpone, sap en rasp van de overgebleven bloedsinaasappel toe. Mix tot een glad geheel en voeg daarna kardemom, kaneel en bakpoeder toe. Doe bloem en een flinke snuf zout erbij en mix tot een geheel.

Verdeel het beslag voorzichtig over de springvorm en bak zo’n 40 minuten in de oven. Je kunt testen of de taart gaar is door er een sate prikker in te steken. Als deze er droog uit komt is de taart gaar. Laat de bloedsinaasappel taart een halfuur afkoelen, haal de taart voorzichtig uit de springvorm, draai om en trek het bakpapier eraf.

Ga jij deze bloedsinaasappel taart maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.