bobotie-knorr-recept
Diner,  Recepten

Bobotie zónder Knorr – makkelijk en gezond recept

Bobotie maken zonder pakje van Knorr? Dat kan gemakkelijk met dit recept. Even lekker en een stuk gezonder!

Ik moet wat bekennen. Waarschijnlijk lijkt Knorr wereldgerechten bobotie totaal niet op het klassieke Zuid-Afrikaanse gerecht, maar ik vind deze variant zo lekker! Door de quarantaine heb ik extra tijd om lekker te experimenteren in de keuken en ik ging de uitdaging aan. Bobotie zonder pakjes en zakjes, een stuk gezonder én makkelijk te maken.

Ik ging gelijk de uitdaging aan om bobotie een stuk gezonder te maken. Normaal gesproken doe je er bijvoorbeeld crème fraîche in, maar dit is enorm vet. Griekse yoghurt geeft dezelfde smeuïgheid, maar dan is het minder vet. Kerrie en kurkuma maken het gerecht heerlijk kruidig en het is daarom niet nodig om suiker toe te voegen.

Klassieke bobotie en die van Knorr is eigenlijk een ovenschotel. Als studente bespaar ik graag afwas en vind ik het doordeweeks fijn om zo snel mogelijk te kunnen eten, daarom maakte ik er geen ovenschotel van. Net zo lekker!

Voor je naar het recept gaat, wil ik nog iets kwijt. Deze corona crisis brengt vervelende dingen met zich mee. Ondanks de negatieve dingen vind ik het prachtig om te zien dat er allemaal initiatieven zijn om mensen te helpen en dat we samen sterk staan. Meer dan ooit is het duidelijk dat we niet zonder de mensen in de zorg kunnen. Mijn ouders geven daarom een verwenpakket weg, dat gevuld is met allemaal heerlijke lokale producten uit de boerderijwinkel. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is iemand in de zorg taggen die dit verdient! Meedoen kan hier.

bobotie-knorr-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 300 g mager gehakt
  • 450 g sperziebonen (kan ook uit diepvries)
  • 150 g rijst
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kurkuma
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 appel
  • 1 ui
  • Zout
  • Handje rozijnen

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn en snijd de appel in blokjes. Doe vervolgens het gehakt in een verhitte koekenpan, wanneer het verkleurd doe je de ui, knoflook, kerrie en kurkuma erbij. Bak dit zo’n 2 minuten.

Maak vervolgens de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Doe er de laatste 3 minuten van het rijst koken een handje rozijnen bij.

Doe ondertussen de sperziebonen bij het gehaktmengsel en breng het op smaak met wat zout. Bak het op middelhoog vuur zo’n 7 minuten. Doe hierna het vuur uit en roer de yoghurt door het mengsel.

Serveer de bobotie met rijst. Eet smakelijk!

bobotie-knorr-recept

hilicious

Ken jij iemand die ook zo gek op bobotie van Knorr? Deel het dan met diegene en maak eens deze versie! Je kunt me altijd een berichtje op Instagram sturen van het eindresultaat. Dat vind ik namelijk altijd enorm leuk om te zien. Als je dit lekker vindt, dan vind je dit recept voor tikka massala vast ook geweldig.