bobotie-recept-zonder-pakjes
Diner,  Recepten

Bobotie zonder pakjes en zakjes – Gezond recept

Dit recept is de makkelijke versie van het Zuid-Afrikaanse gerecht bobotie. Zonder pakjes en zakjes, gezond en ontzettend lekker.

Je hebt vast wel eens een Knorr Wereldgerecht gegeten. De bobotie daarvan vind ik erg lekker, maar die kun je super makkelijk zelf maken! Zonder pakjes en zakjes, gezond en vooral erg lekker. Dit recept voor bobotie kun je trouwens ook makkelijk vega maken door voor vega gehakt te kiezen. Als je de yoghurt vervangt door soja yoghurt, dan is het gerecht ook nog eens lactosevrij.

Tip: Ik maak dit recept voor bobotie wel eens en dan vries ik porties in. Dan heb je altijd een lekkere en voedzame maaltijd op voorraad voor als je eens geen zin hebt om te koken.

Nog meer inspiratie voor het avondeten nodig? Deze snelle couscoussalade maak je met een paar ingrediënten. En met deze enchiladas maak je iedereen blij. De gezonde wrappizza is ook altijd een goed idee.

bobotie-recept-zonder-pakjes

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 500 g mager gehakt (vega gehakt kan ook)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote appel of 2 kleine appels
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 750 g sperziebonen (kan ook uit diepvries)
  • 300 g yoghurt
  • 1 ei

Voor erbij

  • 300 g zilvervliesrijst
  • Handje rozijnen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd hierna de ui en knoflook fijn en snijd de appel in blokjes. Snijd de sperziebonen door de helft. Verhit vervolgens een beetje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Zodra het gehakt rul is gebakken doe je de ui en knoflook erbij en bak je het op zacht vuur mee. Doe ook de kerriepoeder, komijnpoeder en kaneel erbij en bak een minuut mee.

Voeg vervolgens de sperziebonen en appelblokjes toe en bak het zo’n 4 minuten mee. Meng ondertussen het ei door de yoghurt. Proef of het gehaktmengsel goed op smaak is en voeg naar smaak zout en peper toe. Zodra het goed op smaak is roer je de yoghurt door het mengsel en doe je de bobotie in een ovenschaal. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en kook een handje rozijnen mee met de rijst. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit recept voor bobotie gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.