boekweitpannenkoeken
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Boekweitpannenkoeken met appel – Glutenvrij recept

Boekweitpannenkoeken met appel, smaakvol en glutenvrij. Met een paar ingrediënten maak je deze fantastische pannenkoeken.

Een smaakvolle uitnodiging om eens te variëren met (graan)soorten. Dat is niet alleen gezond, maar ook lekkerder. Boekweit is officieel geen graan, maar kruidige plant en daarom van nature glutenvrij. Lekker om eens pannenkoeken mee te maken.

Nog meer glutenvrije recepten?

Ontbijt/ lunch:

Diner:

boekweitpannenkoeken

Je hebt nodig:

Voor 4 pannenkoeken

  • 100 g boekweitmeel
  • 300 ml melk, plantaardig of lactosevrij kan ook
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
  • 1 appel
  • Olie of boter om in te bakken

Tip: Als je de appel en kaneel weglaat, heb je een basisrecept voor boekweitpannenkoeken.

Zo maak je het:

Doe het boekweitmeel samen met een snuf zout en de kaneel in een kom. Roer een voor een de eieren erdoor en voeg daarna in delen de melk toe. Roer goed door, totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten.

Snijd de appel in dunne partjes.

Verhit vervolgens wat olie of boter in een koekenpan en zodra de pan heet genoeg is schep je een volle soeplepel beslag in de pan. Verdeel het beslag over de pan door draaiende bewegingen te maken. Verdeel nu wat appelpartjes over het nog natte beslag.

Wanneer het beslag droog is aan de bovenkant draai de de pannenkoek om. Bak de andere kant nog even. Herhaal dit proces, totdat al het beslag op is. Eet smakelijk!

Ga jij deze boekweitpannenkoeken maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.