broodje-pullen-paddo's
Lunch,  Recepten

Broodje pulled paddo’s | gezond lunch recept

Dit broodje pulled paddo’s kan zo op de lunchkaart van een restaurant! De textuur en smaak is fantastisch. En het is ook nog eens gezond.

Voor als je nog niet bekend bent met koningsoesterzwammen is dit een mooi begin. De zwammen kun je namelijk goed uit elkaar trekken, waardoor er een fantastische structuur ontstaat. Omdat ik een broodje uit elkaar getrokken paddenstoelen niet zo goed vond klinken, heb ik het maar broodje pulled paddo’s genoemd. Extra lekker met gepekelde rode uien!

Als je dit recept lekker vindt, dan moet je ook eens deze rode linzen wraps proberen. Of deze volkoren pita’s met ei en avocado. 

broodje-pulled-paddo's

Je hebt nodig:

Voor 2 broodjes

  • 4 koningsoesterzwammen
  • 1,5 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Olie om in te bakken
  • 2 volkoren broodjes

Gepekelde uitjes

  • 1 grote rode ui of 2 kleine
  • 70 ml kokend water
  • 70 ml natuur- of appelazijn
  • 1 el suiker
  • Snufje zout

Zo maak je het:

Snijd de rode ui in halve maantjes en doe in een potje. Giet kokend water en azijn erover en roer ook de suiker en een snufje zout erdoor. Je kunt de uien afgesloten bewaren in de koelkast.

Trek nu de koningsoesterzwammen met een vork in dunne reepjes. Snijd eventueel grote stukken nog fijn. Verhit daarna wat olie in een koekenpan en bak de zwammen goudbruin. Voeg hierna de ketjap, sambal en paprikapoeder toe en bak nog even mee.

Snijd de broodjes open en vul met gebakken zwammen. Maak af met gepekelde uitjes. Extra lekker om te serveren met gewone- of siracha mayonaise. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit broodje pulled paddo’s gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.