sinaasappel-mocktail
Recepten,  Snacks

Bruisende sinaasappel mocktail – even geen alcohol

Alcoholvrij genieten met deze sinaasappel mocktail. Feestelijk proosten met een verrassende smaak. Met maar 3 ingrediënten maak je dit drankje.

De reclamefolders staan weer vol paasartikelen en alle reclames van supermarkten gaan over wat jij straks bij je paasontbijt gaat serveren. Ik ben helemaal beïnvloed en begin ook alvast na te denken over inspiratie voor bij de paastafel. Een mimosa, cocktail van sinaasappelsap en prosecco, is enorm feestelijk. Maar alcohol bij het ontbijt vind ik vrij heftig. Daarom deel ik een bruisend en alcoholvrij drankje met je. Je kunt perssinaasappels gebruiken, maar ook bloedsinaasappels. Gember geeft extra pit en het bruisende water maakt het feestelijk. Lekker voor bij het paasontbijt, of voor bij een brunch met vrienden en familie.

Lekker voor bij de borrel: Deze burrata salade!

sinaasappel-mocktail

Je hebt nodig:

Voor 2 glazen

  • 2 (bloed) sinaasappels
  • 150 ml bruisend water
  • 2 cm gember

Extra feestelijk en lekker met ijsklontjes.

Zo maak je het:

Pers de sinaasappels uit en vang het sap op in een maatbeker. Snijd de schil van de gember eraf en rasp de gember fijn. Doe de geraspte gember bij het sinaasappelsap. Doe ook het bruisende water erbij. Schenk in glazen en doe er eventueel een ijsklontje bij. Serveer met een schijfje (bloed) sinaasappel. Proost!

Ga jij deze sinaasappel mocktail maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.