bruschetta-paddenstoelen
Recepten,  Snacks

Bruschetta met gebakken paddenstoelen

Bruschetta met gebakken paddenstoelen, een fantastisch hapje voor bij de borrel of zelfs als lunch. Met een paar ingrediënten maak je het.

De nootachtige smaak van de paddenstoelen samen met tijm en ricotta op een getoast stokbroodje, dat wordt een succesnummer bij de borrel. En wat mij betreft kun je dit zelfs als lunch eten.

Paddenstoelen worden gezien als groente maar zijn eigenlijk schimmels. Dat klinkt enger dan dat het is, want paddenstoelen zijn hartstikke gezond! Wist jij bijvoorbeeld dat paddenstoelen vitamine D bevatten? Dat komt omdat paddenstoelen de voorloper van vitamine D, ergosterol, bevatten. Zodra ze in aanraking komen met UV-straling wordt dat omgezet in vitamine D.

Wil je naast deze bruschetta met paddenstoelen nog meer borrelinspiratie? Probeer eens deze crostini’s met burrata en biefstuk. Of dit Italiaanse borrelbrood en deze hartige taart met rode pesto, pompoen en parmaham.

bruschetta-paddenstoelen

Je hebt nodig:

  • 1 volkoren stokbrood
  • 300 g paddenstoelen naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 75 g ricotta of zuivelspread light
  • Balsamicodressing
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Zout, peper en olijfolie

Zo maak je het:

Boen de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verhit daarna wat olijfolie in een pan en bak de paddenstoelen goudbruin. Snijd tijm fijn en doe bij de paddenstoelen. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe. Zorg ervoor dat het vocht goed uit de paddenstoelen gebakken is.

Snijd vervolgens het stokbrood in plakjes en smeer in met een beetje olijfolie. Wrijf een teentje knoflook over de plakjes stokbrood. Knoflookliefhebber? Snijd de knoflook hierna fijn en bak nog even mee met de paddenstoelen.

Rooster het stokbrood in een koekenpan aan beide kanten. Smeer de plakjes in met ricotta en verdeel de paddenstoelen erover. Maak af met balsamicodressing en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.

Ga jij bruschetta met paddenstoelen maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.