
5x nectarine & perzik inspiratie
Een dosis nectarine en perzik inspiratie! Want het is volop in het seizoen en dat is geweldig. Ik krijg er in ieder geval geen genoeg van. Deze 5 recepten wil je allemaal.
Van ontbijt tot borrel, het is altijd een geschikt moment om perzik of nectarine te verwerken in je gerecht. Heerlijk in zoete gerechten, maar ook uitstekend te combineren met hartige ingrediënten. Welke kies jij?
Burrata salade met perzik
Deze burrata salade met gegrilde perzik en cherry tomaatjes is geweldig bij de borrel! Het romige van de burrata in combinatie met het friszoete van de perzik maakt deze salade perfect.
Orzo salade met pesto en nectarine
Deze orzo salade met pesto en nectarine smaakt naar meer. Ideaal voor zomerse dagen als diner, maar ook als lunch. Met een paar ingrediënten maak je het. Hier vind je het recept.
Gegrilde perzik met yoghurt en pistache
Fantastisch als dessert of lekker ontbijt, deze gegrilde perzik met yoghurt en pistachenoten wil je. Gezond, maar vooral erg lekker. Hier vind je het recept.
Pastasalade met nectarine en parmaham
Deze pastasalade is ideaal voor een warme zomerse dag. Het zoete van de nectarine gaat perfect samen met het zoute van de parmaham. Het recept vind je hier.
Bruschetta met nectarine, ricotta en basilicum
Neem een hap van deze zomerse bruschetta en doe je ogen eens dicht en stel je dit voor. Je begeeft je op een zonnig terras aan de Zuid-Italiaanse kust. Je hoort de golven van de zee en de warme zon voelt aangenaam op je huid. De ober komt deze bruschetta’s brengen met een bijpassend, verfrissend drankje. Dat voelt goed toch? Zo kun je met een beetje voorstellingsvermogen en een paar simpele, maar heerlijke ingrediënten de vakantie in huis halen.
Je hebt nodig:
- 1 (volkoren) stokbrood of 8 sneetjes brood
- 3 nectarines
- 100 g ricotta
- 10 g basilicum
- 1 teentje knoflook
- Balsamicodressing
- Olijfolie
Zo maak je het:
Besprenkel de stokbroodjes met olijfolie en wrijf in met een teentje knoflook. Bak daarna aan beide kanten bruin in de pan. Snijd nu de nectarine in partjes. Besmeer de stokbroodjes met ricotta en leg er een paar plakjes nectarine op. Maak af met blaadjes basilicum en een paar druppels balsamicodressing.
Variatie tip: Serveer naast deze zomerse bruschetta ook de klassieke versie. Dat maak je met fijngesneden zoete tomaten en basilicum, extra vierge olijfolie, knoflook, zout en peper naar smaak.
Ga jij een van deze recepten maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

