paas-recepten
Recepten,  Snacks

Bruschetta’s met pesto, burrata en gegrilde courgette

Deze bruschetta’s zijn net even anders! Met pesto, burrata, gegrilde courgette en Serranoham. Veel beter wordt het niet.

Het lentezonnetje breekt steeds vaker aan en voor je het weet is het alweer Pasen. Ik ben daarom met mijn hoofd al bij de paastafel. Deze bruschetta’s zijn feestelijk om te serveren bij de paastafel, maar sla het recept ook op voor als je visite krijgt. Want dit is geweldig voor bij de borrel, iedereen maak je hier blij mee.

Op zoek naar meer borrelhapjes? Maak eens deze bloemkoolbites. Deze wrap rolletjes zijn ook een succes! Of ga voor de Oosterse sferen met börek.

bruschetta's

Zo maak je het:

  • 1 (volkoren) stokbrood
  • 90 g groene pesto
  • 1 courgette
  • 1 bol burrata
  • 100 g Serranoham*
  • Handje tuinerwten, diepvries (optioneel)
  • Olijfolie, zout en peper

*Voor de vegetarische versie laat je de ham weg. Eventueel kun je nog een handje gerookte amandelen toevoegen.

Zo maak je het:

Snijd de courgette in plakken en grill aan beide kanten in een beetje olijfolie in de grillpan. Grill op het laatst de tuinerwten nog kort mee en breng de groente op smaak met wat zout en peper. Bak de ham krokant in een pan. Snijd het stokbrood in stukken en rooster in de pan of oven.

Nu kan het opbouwen beginnen. Besmeer de stukjes stokbrood met groene pesto en verdeel de burrata erover. Leg een plak gegrilde courgette en een stukje ham erboven. Maak af met tuinerwten. Eet smakelijk!

Ga jij deze bruschetta’s maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.