snel-ontbijt
Ontbijt,  Recepten

Budget ontbijt recept: Brinta met gebakken banaan en noten

Budgetproof en gezond, dit recept voor Brinta met gebakken banaan en noten smaakt naar meer. Je maakt het met een paar ingrediënten.

Alles wordt duurder en dat merk je ook in de supermarkt. Zo kan het nog een grotere uitdaging zijn om gezond te eten. Ik wil je laten zien dat gezond eten makkelijk kan zijn, maar ook budget vriendelijk kan. Daarom deel ik de komende tijd meer budget vriendelijke recepten. Dit ontbijt kost bijvoorbeeld niet meer dan een euro per portie! Zo kun je je dag goed beginnen. Wist je trouwens dat Brinta voor ‘Breakfast instant tarwe’ staat? Het wordt ook wel verkocht onder de naam 7 granen ontbijt en dat is net zo gezond.

Nog meer ontbijtinspiratie nodig? Probeer eens deze carrot cake havermout. De smaak van carrot cake, maar dan gezond. Deze baked oats zijn ook fantastisch. Liever hartig? Probeer dan eens deze pita met ei en avocado.

brinta-recept

Je hebt nodig:

Voor 1 kom

  • 35 g Brinta of 7 granen ontbijt
  • 250 ml melk (plantaardig kan ook)
  • 1 banaan
  • 0,5 el 100% pindakaas
  • Handje amandelen
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 tl honing

Zo maak je het:

Snijd de banaan door de helft. Verwarm daarna 250 ml melk in een steelpan of 1½ minuut in de magnetron. Bak ondertussen de banaan in een pan samen met de honing. Dan kan het gaan karameliseren. Roer daarna de brinta door de melk en roer ook de kaneel erdoor. Maak het af met de gebakken banaan, pindakaas en amandelen. Eet smakelijk!

Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij dit recept voor Brinta met banaan en noten gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik super leuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.