bulgur-linzensalade
Lunch,  Recepten

Bulgur-linzensalade | Gezond recept

Deze bulgur-linzensalade is next level! In een handomdraai maak je deze voedzame en heerlijke salade. Lekker veel groente en eiwitten.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan wel wat variatie gebruiken. Door dat thuiswerken kun je al gauw in een sleur terechtkomen. Zeker met al die online meetings kan de lunch er nog wel eens bij in schieten. Voor je het weet loop je het risico dat je maar even snel een broodje naar binnen werkt en weer doorgaat met je taken. Na zo’n werkdag heb ik totaal geen energie meer en dat is zonde. Daarom plan ik sinds kort lunchtijd in. Voor jezelf zorgen is namelijk net zo belangrijk als het werk dat je doet. De lunch mag iets zijn waar je naar uit kijkt. Met deze bulgur-linzensalade krijg je weer energie!

Bulgur is een van mijn budgetfavorieten. Voor nog geen euro koop je een pak bulgur. Deze graansoort is vezelrijk en een bron van eiwitten. Door er ook nog linzen aan toe te voegen, krijg je veel ijzer, vezels en eiwitten binnen. Dat is precies wat je nodig hebt om weer energiek aan het werk te kunnen. Naast deze ingrediënten, zit er veel groente in. Zo krijg je op een makkelijke manier genoeg groentes binnen.

Tip! Deze bulgur-linzensalade kun je gemakkelijk meal preppen. Maak bijvoorbeeld op zondag dit recept en je hebt lunch voor maandag en dinsdag!

bulgur-linzensalade

Je hebt nodig:

4 porties

  • 200 g bulgur
  • 250 g cherry tomaten
  • 1 courgette
  • 2 paprikas
  • 1 citroen
  • 30 g peterselie
  • 1 blik linzen
  • Zout & peper
  • (Extra vierge) olijfolie

Zo maak je het:

Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de cherry tomaten, courgette en paprika in stukjes. Hak de peterselie fijn.

Grill de courgette en paprika hierna zo’n 3 minuten in een koekenpan. Zodra de bulgur gaar is, giet je het af. Doe vervolgens de gegrilde groente, bulgur, cherry tomaatjes, peterselie en bulgur in een kom. Lek de linzen goed uit en doe de linzen ook in de kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Breng de bulgur-linzensalade met het sap van 1 citroen. Je kunt eventueel ook wat citroenschil raspen voor extra smaak. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak en maak het extra lekker met een scheutje olijfolie. Eet smakelijk!

Als je deze bulgur-linzensalade lekker vindt, dan word je vast ook blij van deze shakshuka met linzen. Heb je dit recept gemaakt? Vergeet het dan niet te delen op Instagram. Ik vind het altijd superleuk om te zien dat jullie mijn recepten maken!