burrata-salade-borrelen
Recepten,  Snacks

Burrata salade – gezond borrel recept

Met deze burrata salade is jouw borrel compleet! Super makkelijk en vooral enorm lekker. Met een paar ingrediënten maak je het.

Je weet vast al dat ik van borrelen houd! Ik vind het zo gezellig om onder genot van je lievelingsdrankje en een lekkere borrelplank bij te kletsen. En die borrelplank kan ook best gezond! Ik maakte al eens een gezonde Mediterrane borrelplank en deze bruschetta’s zijn ook onweerstaanbaar. Zo zie je maar dat gezond eten een feestje kan zijn. Nu heb ik deze burrata salade voor je. Echt superlekker om je volkoren stokbroodje te dippen in deze salade.

Burrata is een verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De binnenkant is heerlijk romig en dat is geweldig in combinatie met frisse cherry tomaatjes. Toegegeven: Er is redelijk veel vet in de kaas en is daardoor niet de ‘gezondste’ keuze. Daarom combineer ik het met lekker veel cherry tomaatjes, zodat het verantwoorder is. Toch liever een magere variant? Vervang de burrata door cottage cheese. 

In deze hele corona situatie probeer ik er het beste van te maken. Gezellig borrelen met mijn huisgenootjes en vriend kan nog wél en daar word ik heel gelukkig van. Terwijl ik dit schrijf, heeft het al een week gevroren in Nederland en dat betekent schaatsen. Je snapt natuurlijk dat ik als echte Fries hier heel blij van word. Dus ik typ razend snel dit heerlijke recept uit voor jou, zodat ik mijn schaatsen kan pakken en zo kun jij heerlijk borrelen vanavond.

burrata-salade-borrelen

Je hebt nodig:

  • 400 g cherry tomaatjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Teentje knoflook
  • Zout en peper
  • 1 bol burrata
  • Volkoren stokbrood
  • Verse basilicum (optioneel)

burrata-salade-borrelen

Zo maak je het:

Snijd de cherry tomaatjes door de helft en meng ze met extra vierge olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Breng de tomaatjes op smaak met zout en peper.

Leg de Cherry tomaatjes in een mooie schaal en leg de burrata in het midden. Doe er eventueel nog wat verse basilicumblaadjes over.

Snijd het volkoren stokbrood in plakjes en dip het in de burrata salade. Eet smakelijk en proost!

hilicious

Met wie wil jij deze heerlijke burrata salade eten? Deel het met diegene! Vergeet niet een fotootje te maken van de borrel, want ik vind het geweldig om te zien dat je mijn recepten maakt! Je kunt het me sturen via Instagram (: