
Caprese salade met perzik – makkelijk & gezond recept
Dit zomerse bijgerecht is makkelijk te maken en smaakt geweldig! De caprese salade met perzik maak je met een paar ingrediënten. Lees verder hoe je het maakt.
De caprese salade is je vast al bekend, maar de toevoeging van perzik moet je eens proberen! Dat maakt de salade extra fris en zomers. Je kunt de salade serveren als voorgerecht of gebruiken als broodbeleg. Je kunt de salade trouwens ook serveren op een borrelplank, dat maakt de borrel compleet.
Nog meer zomerse inspiratie? Deze plaattaart met feta en courgette is fris en lekker. Maar de pastasalade met burrata is ook een aanrader. En de couscoussalade met aardbei maak je met een paar ingrediënten en is ook heerlijk!
Zoete & zomerse inspiratie? Deze gegrilde perzik met yoghurt is een lekker ontbijt of tussendoortje. Bananenijs mag niet ontbreken bij de hete dagen.
Je hebt nodig:
- 1 bol mozzarella
- 1 vleestomaat
- Handje basilicumblaadjes
- 1 perzik
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zout en peper
- Kneepje balsamico dressing
Lekker om te serveren bij de borrel op een stokbroodje, maar ook lekker als beleg. Of serveer de salade gewoon zo, als voorgerecht.
Zo maak je het:
Snijd de mozzarella, tomaat en perzik in plakjes. Leg daarna een plakje mozzarella op een bordje, gevolgd door een plakje perzik, tomaat en een blaadje basilicum. Herhaal dit, totdat alle plakjes op zijn. Strooi daarna wat zout en peper over de salade. Verdeel de olijfolie over de salade en eindig met wat balsamico dressing. Je kunt de dressing ook los serveren in een bakje. Eet smakelijk!
Deel een foto op Instagram als jij deze caprese salade met perzik hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

