carrot-cake-havermout
Ontbijt,  Recepten

Carrot cake havermout – gezond recept

De smaak van taart en een portie groente, deze carrot cake havermout wil je als ontbijt! Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke ontbijtje.

Een win-win situatie: groente bij je ontbijt en de smaak van taart. Deze carrot cake havermout moet je eens proberen! Het is weer eens wat anders dan je standaard havermout. Door de kaneel en koekkruiden vult de keuken zich met een aromatische geur, waardoor je extra zin krijgt in je ontbijt. Voor kinderen of mensen die moeite hebben om genoeg groente binnen te krijgen is dit ook echt een aanrader!

Wist je dat wortels écht goed zijn voor je ogen? In wortels zit namelijk bètacaroteen. Dit stofje wordt in het lichaam omgezet in Vitamine A. En laat vitamine A nu net van belang zijn voor een goede werking van je ogen. Het was dus geen smoesje toen er vroeger tegen je werd gezegd dat je je worteltjes moest opeten voor goede ogen. Genoeg motivatie om eens deze carrot cake havermout te proberen.

Havermout fan? Maak dan ook eens deze overnight oats of deze baked oats.

carrot_cake_havermout

Je hebt nodig:

Voor 2 porties

  • 1 winterpeen (ongeveer 120 gram)
  • 50 g havermout
  • 300 g (plantaardige) melk
  • 1 tl koekkruiden

Topping

  • 1 appel
  • 1 tl honing
  • Handje pompoenpitten en/of walnoten
  • Snufje kaneel

Zo maak je het:

Snijd de appel in blokjes. Maak daarna de winterpeen schoon en rasp het fijn. Verwarm hierna de wortelrasp, havermout, melk en koekkruiden in een pannetje. Blijf roeren en laat het pruttelen, totdat je de gewenste consistentie krijgt.

Verwarm vervolgens de appel, honing en twee eetlepels water in een andere pan. Roer goed door, totdat de appelblokjes zacht zijn.

Verdeel de havermout en warme appeltjes over twee kommen. Maak het af met een snufje kaneel en pompoenpitten en/ of walnoten. Eet smakelijk!

hilicious

Deel jouw carrot cake havermout op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.