
De lekkerste carrot cake – makkelijk en gezond(er) recept
Deze carrot cake is een stukje gezonder dan de meeste carrot cakes. Maar de cake is vooral erg lekker.
De keuken vult zich met de geur van specerijen als je deze carrot cake maakt. En de frosting, die maakt het af! Een stukje gezonder dan de meeste carrot cakes, maar vooral erg lekker. Zo lekker dat je het nog keer op keer wilt maken. Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke recept.
In deze carrot cake zit wel 200 gram wortel verwerkt. Daarnaast heb ik in plaats van bloem, volkoren meel gebruikt zodat er meer vezels in zitten. In plaats van ladingen suiker zit er 75 gram suiker in. Ja, nog steeds suiker maar een stuk minder dan in de meeste cakes. Wil je echt geen suiker? Dan kun je het ook vervanger door een suikervervanger.
De carrot cake is geschikt om in de vriezer te bewaren. Snijd de cake dan in plakken, zodat je gemakkelijk een gezonde snack mee kunt nemen. De wortels kun je natuurlijk handmatig raspen, maar dit kun je ook met de keukenmachine doen. Daarnaast kun je ook wortels kopen die julienne gesneden zijn.
Meer bakrecepten? Probeer dit bananenbrood ook eens.
Je hebt nodig:
- 200 g volkorenmeel
- 200 g wortel, geraspt
- 100 g rozijnen
- 75 ml zonnebloemolie
- 75 g suiker*
- 50 g walnoten
- 3 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 2 tl kaneel
- 2 tl koekkruiden
- Snuf zout
- Sinaasappel
- 200 g roomkaas of ricotta
- Poedersuiker naar smaak
Liever suikervrij? Je hebt ook suikervervanger, zoals deze.
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Doe daarna het meel, de suiker, rozijnen, bakpoeder, kaneel, zout en koekkruiden in een kom en meng door. Roer de eieren erdoor. Zodra de eieren goed zijn opgenomen roer je de olie door het beslag. Doe de rasp van een halve sinaasappel en de wortelrasp bij het beslag. Hak de walnoten fijn en roer door het beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag erin. Bak de carrot cake zo’n 50 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt testen of de carrot cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt, dan is de cake klaar. Laat de cake afkoelen. Maak nu de frosting door rasp van een halve sinaasappel bij de roomkaas te doen. Roer 1,5 el sinaasappelsap erdoor en breng op smaak met poedersuiker. Smeer de frosting over de afgekoelde cake. Decoreer eventueel met wortel en sinaasappelschijfjes. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze carrot cake gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

