champignon-omelet
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Champignon omelet – gezond en makkelijk recept

Een voedzaam begin van je dag of een lunch om naar uit te kijken, dat is deze champignon omelet! Dit makkelijke en gezonde recept is een ontzettende aanrader.

Deze champignon omelet is een aanrader! De champignon heeft een umami-smaak, waardoor de omelet een lekkere en hartige smaak krijgt. Een ei is hartstikke voedzaam, omdat het zowel eiwit als cholesterol bevat. Nu hoor ik je denken ‘Maar cholesterol is toch slecht?’. En een te hoog cholesterolgehalte in je bloed is inderdaad niet aan te raden. Toch heb je wel cholesterol nodig voor de productie van bepaalde hormonen, bijvoorbeeld voor oestrogeen en testosteron. Af een toe een eitje is dus gezond, al helemaal in combinatie met champignons.

Om je nog meer kookinspiratie te geven, deel ik mijn favoriete ontbijt- en lunchgerechten. Naast dat variatie vooral heel lekker is, is het een van de beste gezondheidstips die je iemand kunt geven. Door een eenzijdig eetpatroon krijg je nooit alle nodige voedingsstoffen binnen. In deze blog vertel ik je mijn variatietips.

Als je van deze champignon omelet houdt, dan vind je deze hartige ontbijt- en lunchrecepten vast ook heerlijk:

En als jij #teamzoet bent, dan vind je deze opties vast geweldig:

champignon-omelet

Je hebt nodig:

  • 100 g champignons
  • 2 eieren
  • Takje verse tijm of een snufje gedroogde tijm
  • Zout en peper
  • Olie om in te bakken

Lekker met een volkoren bol!

Extra: Voeg ook eens een eetlepel Parmezaanse kaas toe aan het eimengsel.

Zo maak je het:

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit hierna een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons in zo’n 2 minuten goudbruin. Strooi er een beetje zout over, zodat het vocht sneller uit de champignons gaat.

Kluts ondertussen twee eitjes door elkaar en roer de tijm en peper er doorheen. Voeg eventueel nog een beetje zout toe.

Zodra de champignons goudbruin zijn gebakken, giet je het eimengsel in de pan. Verdeel het eimengsel en laat het ei stollen op laag vuur. Vouw de champignon omelet hierna dubbel.

Eet smakelijk!

Deel deze blog vooral met iemand die opzoek is naar kookinspiratie! Je kunt me volgen op Instagram om op de hoogte te blijven van al mijn recepten en leefstijltips.