chia-pudding-mango
Ontbijt,  Recepten

Chia pudding met mango – gezond recept

Met deze chia pudding met mango start je je dag goed! Makkelijk om te maken en het bevat veel goede voedingsstoffen. Lees hier verder.

Vandaag deelde ik een poll op Instagram welk recept ik vanavond moest delen en jullie stemden massaal op de chia pudding met mango! Dat snap ik eigenlijk wel, want het is zo’n feestje om hier je dag mee te beginnen.

Met slechts een paar ingrediënten maak je dit heerlijke recept en het is hartstikke voedzaam. Chia zaadjes zitten namelijk vol vezels, omega-3-vetzuren en eiwitten. Dit in combinatie met mango maakt het nog gezonder!

Nog een voordeel van deze chia pudding met mango: Je maakt het een avond van te voren, zodat het het de volgende dag alleen nog uit de koelkast hoeft te halen. Hoe handig is dat? Chia pudding is dus ook ideaal om on the go mee te nemen.

Wist je trouwens dat je chia pudding kunt invriezen? Maak het basisrecept en bewaar het in een afgesloten bakje. Zo kun je het weken bewaren! Haal het uit de vriezer wanneer je het nodig hebt en top het af met fruit naar keuze.

Tip: Maak dit recept een avond van te voren!

chia-pudding-mango

Je hebt nodig:

Voor 1 portie

  • 4 el chia zaadjes
  • 1 el kokosrasp (optioneel)
  • 200 ml (haver) melk
  • 1,5 tl vanille aroma
  • 100 g mango (kan ook uit diepvries)

chia-pudding-mango

Zo maak je het:

Meng de chia zaadjes, kokosrasp, vanille aroma en havermelk door elkaar in een schaaltje. Laat het even 5 minuutjes staan en meng het nog eens door elkaar. Zet de chia pudding hierna een nacht in de koelkast.

Pureer de volgende dag de mango en doe dit op de chia pudding. Garneer de chia pudding eventueel met nog wat extra kokosrasp of granola. Eet smakelijk!

Fan van deze chia pudding met mango? Probeer dan ook eens deze 3 variaties, die zal je ook heerlijk vinden. Vergeet het eindresultaat niet te delen op Instagram. Ik vind het altijd geweldig om te zien!