chia-pudding-recept
Ontbijt,  Recepten

3x chia pudding – makkelijk en gezond recept

Start je dag met deze heerlijke chia pudding! Hartstikke voedzaam én makkelijk te maken. Ik deel 3 variaties met je. Ga jij voor de mango, aardbeien óf banaan chia pudding?

In de ochtend moet ik altijd even opstarten. Het is daarom ideaal dat je gelijk je voedzame ontbijtje uit de koelkast kunt halen. Chia pudding zit vol vezels en omega-3 en wanneer je er wat fruit bij doet, wordt het nog voedzamer. Doordat je chiazaadjes in melk weekt, krijg je een puddingachtige substantie. Misschien moet je even wennen aan de textuur, maar ik hou ervan!

Speciaal voor jou heb ik 3 variaties bedacht. Ik wil je laten zien dat je alle kanten uit kunt met dit recept. Maak het bijvoorbeeld eens met diepvriesfruit, zoals mango. Daarnaast kun je seizoensfruit gebruiken óf een classic banaan.

Wist je trouwens dat je chia pudding kunt invriezen? Maak het basisrecept en bewaar het in een afgesloten bakje. Zo kun je het weken bewaren! Haal het uit de vriezer wanneer je het nodig hebt en top het af met fruit naar keuze.

Tip: Maak dit recept een avond van te voren!

Je hebt nodig:

chia-pudding-recept

  • 120 ml melk (Ik gebruikte havermelk)
  • 4 el chiazaad
  • 1 tl vanille aroma

Mango-kokos variatie

  • 100 g (diepvries) mango
  • 1 el kokosrasp

Banaan-pindakaas variatie

  • 1 banaan
  • 1 el pindakaas

Rood fruit variatie

  • Handje bosbessen, frambozen en aarbeien

Zo maak je het:

Roer de melk, chiazaadjes en vanille aroma door elkaar. Na ongeveer 5 minuten merk je dat het dikker wordt. Roer het dan nog eens door elkaar en het zet in de koelkast. Laat het minimaal een half uur staan. Het makkelijkste is daarom om het een avond van te voren te maken!

Wanneer het een dikkere substantie is geworden, kun je de toppings naar keuze erop doen. Eet smakelijk!

hilicious

Als je dit recept lekker vindt, dan vind je de overnight oats vast ook geweldig! Wanneer je dit recept hebt gemaakt, kun je het delen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te zien dat jullie mijn recepten maken.