
Chili sin carne – Gezond recept
Chili sin carne is de vegetarische variant van chili con carne. Met een paar ingrediënten maak je deze budgetproof en gezonde maaltijd!
Éven iets anders dan allemaal kerstrecepten. Chili sin carne is enorm makkelijk te maken en ik verbaasde me erover dat het recept nog niet op mijn blog stond! Met slechts een paar ingrediënten maak je dit geweldige recept. Omdat je een paar ingrediënten nodig hebt, is het recept hartstikke budgetproof.
Wanneer je gehakt toevoegt, krijg je de vlees variant: chili con carne. Omdat het niet nodig is om elke dag vlees te eten, ging ik voor de vega variant. Door de heerlijke kruiden en bonen mis je niets! Komijnpoeder en paprikapoeder zijn smaakmakers die iedereen in huis zou moeten hebben. Het geeft een kruidige smaak aan je eten en je kunt het in veel verschillende gerechten gebruiken.
Gemak en gezond eten kan hand in hand gaan en daar is dit recept een voorbeeld van. Je maakt chili sin carne namelijk binnen 30 minuten! Daarnaast kun je het prima invriezen, zodat je een volgende dag nog eens kunt genieten van deze voedzame maaltijd.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 wortel
- 2 paprika’s
- 2 x tomaten uit blik
- 1 blik kidneybonen
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
Topping
- Avocado (optioneel)
- Koriander (optioneel)
- Sour cream (optioneel)
Zo maak je het:
Snipper als eerste de ui en hak de knoflook fijn. Als je van pittig eten houdt, houd je de zaadjes van de rode peper erin, anders laat je ze eruit. Snijd de rode peper fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper.
Snijd vervolgens de wortel fijn en doe dit bij het ui-mengsel. Snijd hierna de paprika in blokjes en doe dit in de pan. Doe vervolgens de komijn- en paprikapoeder in de pan. Bak de kruiden nog een minuut mee en voeg daarna de tomaten in blik toe. Laat dit 5 minuten inkoken.
Spoel hierna de kidneybonen af en voeg het toe. Laat dit nog een minuut koken. Om de chili sin carne extra lekker te maken, serveer je het met stukjes avocado, koriander en sour cream. Eet smakelijk!
Deel dit recept met diegene waarmee jij deze heerlijke chili sin carne wilt maken! Je kunt je creatie delen op Instagram, want ik vind het geweldig om dit te zien. Krijg je geen genoeg van vega recepten? Probeer dan ook eens deze Mexicaanse bowl.

