chocolade-chia-pudding
Ontbijt,  Recepten

Chocolade chia pudding – gezond recept

Je dag begint met een feestje door deze chocolade chia pudding! Gezond, voedzaam en super lekker je dag beginnen. Met een paar ingrediënten maak je het.

Met slechts een paar ingrediënten maak je dit heerlijke recept en het is hartstikke voedzaam. Chia zaadjes zitten namelijk vol vezels, omega-3-vetzuren en eiwitten. Dit in combinatie met aardbeien maakt het nog gezonder! Nog een voordeel van deze chocolade chia pudding: Je maakt het een avond van te voren, zodat het het de volgende dag alleen nog uit de koelkast hoeft te halen. Hoe handig is dat? Chia pudding is dus ook ideaal om on the go mee te nemen. Wist je trouwens dat je chia pudding kunt invriezen? Maak het basisrecept en bewaar het in een afgesloten bakje. Zo kun je het weken bewaren! Haal het uit de vriezer wanneer je het nodig hebt en top het af met fruit naar keuze. Tip: Maak dit recept een avond van te voren!

Deze chocolade chia pudding is geïnspireerd op een van de populairdere recepten op mijn blog: Het gezonde bananenijs. Dit smaakt net naar Ben & Jerry’s, maar dan gezond. Om deze reden wist ik dat ik hier een variatie op moest maken. Gelukkig is dit recept net zo goed gelukt! Doordat het gezoet is met banaan heb je geen suiker of honing nodig.

chocolade-chia-pudding

Je hebt nodig:

Voor 1 portie

  • 4 el chia zaadjes
  • 1 el pindakaas
  • 200 ml (haver)melk
  • 1 tl cacao
  • 1 banaan

Topping:

  • Aardbeien (maar banaan, bosbessen of ander fruit kan ook)

Zo maak je het:

Doe de melk, pindakaas, cacao en banaan in een blender en blend het fijn. Giet hierna het mengsel in een kom en roer de chia zaadjes er door heen. Laat het even 5 minuutjes staan en roer het nog eens door elkaar. Zet de chia pudding hierna een paar uur in de koelkast, of een nacht in de koelkast.

Strooi als laatste je favoriete fruit over de chocolade chia pudding. Eet smakelijk!

hilicious

Wie wordt ook heel blij van deze chocolade chia pudding? Deel het met diegene! Op Instagram deel ik allemaal inside tips, dus volg mij om op de hoogte te blijven.