citroenpasta
Diner,  Recepten

Citroenpasta met courgette | makkelijk & gezond

Een pasta bomvol smaak, daar word ik blij van! Deze citroenpasta met courgette is extra lekker door de gebakken kappertjes en parmezaanse kaas.

Een zomerse citroenpasta bomvol smaak! En lekker voedzaam met volkoren pasta en groente. Met een paar ingrediënten maak je deze easy pasta.

Nog meer pasta inspiratie? Deze pasta met geroosterde paprikasaus is een van de favoriete recepten op mijn site.

citroenpasta

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 350 g kipfiletreepjes of vegetarische ‘kip’stukjes
  • 2 courgettes
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 2 el kappertjes
  • 2 eieren
  • 60 g parmezaanse kaas
  • Chilivlokken
  • Olijfolie, zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de courgette in kwartjes en snijd de knoflook fijn. Kook nu de spaghetti beetgaar zoals staat aangegeven op de verpakking.

Verhit ondertussen wat olijfolie in de pan en bak de stukjes kip 3 minuten. Doe daarna de knoflook, kappertjes en chilivlokken naar smaak erbij en bak een minuut mee. Vervolgens doe je de courgette en doperwten erbij en bak 4 minuten mee. Doe de zest en het sap van 1 citroen erbij en breng extra op smaak met zout en peper.

Als de spaghetti beetgaar is giet je de pasta af en bewaar je 150 ml kookvocht. Doe de pasta bij de groente en zet het vuur uit.

Kluts de eieren, parmezaanse kaas en het afgekoelde kookvocht door elkaar. Roer het mengsel door de spaghetti, zodat er een saus ontstaat. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Ga jij deze citroenpasta met courgette maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.